Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Υπόφυση, Ολύμπιοι, Ελ, Κουνέλ και Νέμεσις

Στο μακρινό παρελθόν η *Υπόφυση ήταν το τρίτο μάτι, και κάτι περισότερο από «μάτι»: Ένας κοσμικός πομποδέκτης πολύ-διαστατικής πληροφορίας. Η ΚΟΣΜΙΚΗ ΣΑΣ ΚΕΡΑΙΑ. Αν σας βαρένει κάψτε την με πανσέτες, μουρταδέλες, ζαμπόν, χορταράκι, νοθευμένο τσίπουρο, φθοριούχες οδοντόπαστες, νερό από την βρύση σας, σκέψεις μίσους, ιδεοληψίες πολιτικές, χριστιανικές, μωαμεθανικές, ναζιστικές, Ελ, Ολύμπιους, Κουνέλ, 5ης και 66ης διάστασης κλπ.
Παρεμπιπτόντως εμένα δεν με πήρανε οι Κουνέλ και οι Ολύμπιοι από τον Αλντεμπαράν που προσγειωθήκανε με σκάφη σε super-stealth-mode στην 21 Δεκεμβρίου παρόλο που ήμουνα σε Ελληνικό σούπερ – ενεργειακό τόπο, γιατί δεν θα με άντεχαν, ουτε αυτοί εμένα ούτ’ εγώ, αυτούς !
Μάλιστα μόλις με είδανε είπανε: (Εσύ είσαι ο Ίων Μάγγος; Φτου φτου φτου θέλεις να μας πεθάνεις παλιοσυνομωσιολογικοπαρανοικέ, ααρρργκγκγκχχχ, προτιμούμε το Καλαμαροχτάποδο τον Κθούλου με τα 5 ΙΕΡΑ πλοκάμια από εσένα, άσε που έγραψες και την «Μηχανιστική Σεξουαλική Ζωή» και εκείνη την «Περιχώρισι, η Σφαγή των Θεών» και άλλοι άνθρωποι – πρόβατα κόψανε το κοκό και άλλοι ακονίζανε χατζάρες για να μας πάρουν τα κεφάλια, άσε δε εκείνη την Η ΚΑΤΑΛΥΣΗ Άρχισε, το Σύμπαν Σταμάτησε να Γεννά Αστέρια, και μας ξεμπρόστιασες με τα Ποιοί μας Κλέβουν την Ψυχή από … την Σελήνη; καιΜετεωρολογικός Πόλεμος, Αεροψεκασμοί … μεταξύ άλλων …
Ευτυχώς τα πρόβατα που δεν καταλαβαίνουν τι μας σκάρωσες τρισκατάρατε, ύβρις – ύβρις μα την Νέμεση»).
Έτσι με αφήσανε αμανάτι, κοιτάω αριστερά μου μην μου ‘ρχεται κάνας κεραυνός ενώ ασυναίσθητα πιάνω τοSilver Bullet μου και βλέπω την Νέμεση να με κοιτάει με ένα αινιγματικό χαμόγελο ! … της χαμογελώ κι εγώ, για να μην κάνω έχθρες ανευ λόγου !
* Τι είναι η υπόφυση;  Η υπόφυση είναι ένας μεγάλης σημασίας ενδοκρινής αδένας, που βρίσκεται στη βάση του εγκεφάλου, πίσω από τη μύτη και στο ύψος των ματιών, σε μία περιοχή που λέγεται τουρκικό εφίππιο (εφίππιο = σέλλα αλόγου).
Η περιοχή αυτή βρίσκεται κάτω από τα οπτικά νεύρα, πράγμα που εξηγεί τις οπτικές διαταραχές που εμφανίζονται σε ορισμένους ασθενείς με αδένωμα υπόφυσης. Έχει διαστάσεις όσο ένα μπιζέλι και βάρος περίπου 0,5 γραμμάρια. Οι ορμόνες που εκκρίνει, ελέγχουν λειτουργίες σε πολλά σημεία του σώματος.
Η υπόφυση εκκρίνει εννέα διαφορετικές ορμόνες. Η υπόφυση χωρίζεται σε νευροϋπόφυση και αδενοϋπόφυση. Συνήθως υπάρχει και μία ενδιάμεση περιοχή που λέγεται διάμεσος λοβός ή διάμεση μοίρα. Από την αδενοϋπόφυση εκκρίνονται οι ορμόνες: θυρεοτρόπος ορμόνη που ελέγχει τον θυρεοειδή αδένα, καρτικοτρόπος ορμόνη που ελέγχει τα επινεφρίδια, αυξητική ορμόνη που ελέγχει τα οστά, γαναδοτροπίνες που ελέγχουν τους όρχεις και τις ωοθήκες και προλακτίνη που ελέγχει τους γυναικείους μαστικούς αδένες. Από την νευροϋπόφυση εκκρίνονται οι ορμόνες οξυτοκίνη, που ελέγχει την μήτρα, και αντιδιουριτική, που ελέγχει τα νεφρά.
ΥΠΟΦΥΣΗ, Το τσάκρα του τρίτου ματιού: Παρακινεί την έμπνευση. Όσο πιο πολύ ανοιχτό και ισορροπημένο είναι το τσάκρα αυτό, τόσο πιο εύκολα είναι για έναν άνθρωπο να βρει την έμπνευση, όταν, όπως γνωρίζουν πολλοί καλλιτέχνες, ο χρόνος σταματάει και οι ιδέες από μόνες τους έρχονται στο μυαλό του ανθρώπου. Το ανοιχτό τσάκρα μας δίνει την ικανότητα να λαμβάνουμε τα μηνύματα από άλλους κόσμους και άλλους χρόνους, μέλλον και παρελθόν. Εκτός από αυτό το άνοιγμα και η ισορροπία του τσάκρα αυτού μας επιτρέπουν να καθοδηγούμε την ζωή μας, και αυτό γίνεται δυνατό μόνο όταν καταλάβουμε τους κανόνες του σύμπαντος.
Στο φυσικό επίπεδο το τσάκρα αυτό αποτελεί κέντρο διαχείρισης της λειτουργίας του κεντρικού νευρικού συστήματος.  Στο πνευματικό επίπεδο το τσάκρα αυτό είναι υπεύθυνο για την ικανότητα της εξωαισθητήριας αντίληψης, καθώς και την ικανότητα να χρησιμοποιούμε τα εξωαισθητήρια αισθήματα.
Όλες οι γνώσεις βρίσκονται στο σύμπαν. Η ικανότητα της αντίληψης των γνώσεων εξαρτάται από τις δυνατότητες του ίδιου του ανθρώπου, από την ικανότητά του να συνδεθεί με της πηγές των γνώσεων αυτών μέσω του τρίτου ματιού.
Όσο πια ανοιχτό και ισορροπημένο είναι το τσάκρα του τρίτου ματιού, τόσο πιο ελεύθερα και ανοιχτά τα όργανα της αίσθησης αντιλαμβάνονται τα γεγονότα που δεν είναι ορατά στα μάτια μας. Η ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε τα τηλεπαθητικά μηνύματα σε διαφορετικά επίπεδα επίσης είναι μία από τις λειτουργίες του τσάκρα του τρίτου ματιού. Έτσι οι εξωαισθητήριες ικανότητες όπως η τηλεπάθεια, οι έξοδοι στο astral, ψυχοκινησία, προφητείες, προβλέψεις του μέλλοντος κ.τ.λ. εξαρτώνται από την κατάσταση του τσάκρα του τρίτου ματιού. Όσο πιο καθαρό είναι το κανάλι της αντίληψης και της μεταφοράς των μηνυμάτων του ανθρώπου, τόσο πιο έντονα εκδηλώνονται οι ικανότητες
Το τσάκρα του τρίτου ματιού έχει σχέση με δύο αδένες: τον κωναριοειδή αδένα και την υπόφυση.  Για το κωναριοειδή αδένα γνωρίζουμε λίγα πράγματα. Είναι μικρός αδένας, το σχήμα του οποίου θυμίζει πολύ το κουκουνάρι. Μέχρι τώρα δεν είναι αποδεδειγμένο αν είναι μέρος του ενδοκρινολογικού συστήματος ή όχι. Επεξεργάζεται ορμονοποιημένο συστατικό, που λέγεται μελατονίνη και που ενεργοποιεί τους κύκλους της φωλεοποίσης, της μετακίνισης και τα ένστικτα αναπαραγωγής των ζώων. Του ανθρώπου ο κωναριοειδής αδένας είναι υπεύθυνος για την εσωτερική αίσθηση του ρυθμού της ημέρας και της νύχτας, που επηρεάζει την ορμονική μας κατάσταση και τη διάθεσή μας. Επίσης είναι υπεύθυνό για πολλές άλλες λειτουργίες. Όταν υπάρχει διαταραχή αυτής της κυκλικής μορφής μπορεί να εμφανιστεί η κούραση, η κατάθλιψη κ.τ.λ.
Η υπόφυση βρίσκεται μπροστά από κωναριοειδή αδένα και παίζει τον ρόλο του κέντρου της διαχείρισης, που ρυθμίζει πολλές και διάφορες λειτουργίες.  Οι ορμόνες που επεξεργάζονται από την υπόφυση είναι υπεύθυνες για διάφορες ενέργειες, καθώς και για το ροή των συμπληρωματικών ορμονών. Η υπόφυση επεξεργάζεται δύο τύπους ορμονών.  Τροπικές ορμόνες επεξεργάζονται από ένα ενδοκρινολογικό αδένα και ενεργοποιούν την δουλειά του άλλου ενδοκρινολογικού αδένα.
Σωματικές ορμόνες επεξεργάζονται από ενδοκρινολογικούς αδένες και επιδρά άμεσα τα κύτταρα του οργανισμού.  Η υπόφυση είναι σαν εργοστάσιο της παραγωγής των ορμονών. Στο σύνολο αυτές οι ορμόνες ενεργοποιούν την λειτουργία του ενδοκρινολογικού συστήματος του οργανισμού.
Όπως δεν υπάρχει ο τομέας της ζωής τον οποίο δεν θα επηρέαζε η υπόφυση, έτσι και δεν υπάρχει ο τομέας της ζωής τον οποίο δεν θα επηρέαζε το τσάκρα του τρίτου ματιού.  Όπως η υπόφυση «καθοδηγεί» άλλους ορμονικούς αδένες, έτσι και το τσάκρα του τρίτου ματιού επηρεάζει πολύ τα άλλα τσάκρα.
Αδρανοποιημένη ΥΠΟΦΥΣΗ σημαίνει τύφλωση νοητική… γι αυτό μην ξαφνιάζεστε που υπάρχουν γύρω μας τόσοι τυφλοί μ’ ορθάνοιχτα μάτια.
Το άρθρο είναι γεμάτο συνδέσμους από τα 1120 άρθρα του terrapapers.com μελέτησε τους και δημιούργησε ένα ΔΙΚΟ ΣΟΥ συμπέρασμα, μια ΔΙΚΗ σου ΑΠΟΨΗ επί του θέματος, πρόκειται για την δική σου ΖΩΗ αν δεν αναλάβεις την Ευθύνη της κινδυνεύεις να την χάσεις. Διάβασε ακόμα και ΔΡΑΣΕ όσο κι ΑΝ προλαβαίνεις.
terrapapers
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...