Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΜΕΡΙΚΗ... ΜΕΤΑ ΤΟ 6,1 ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ... 6,7 ΡΙΧΤΕΡ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ...

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε απόσταση περίπου 95 χιλιομέτρων δυτικά-νοτιοδυτικά της Μούτις στην Κολομβία, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 10:43, τοπική ώρα (18:43 ώρα Ελλάδας) σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.


Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και το Κέντρο Προειδοποίησης για τσουνάμι της Αλάσκας, που καλύπτει αυτήν την περιοχή του Ειρηνικού, ανακοίνωσε ότι δεν έχει εκδώσει κάποια προειδοποίηση για επικείμενα θαλάσσια σεισμικά κύματα.

Ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών έγινε σήμερα αισθητός στην περιοχή Πιούρα του Περού, στο βόρειο άκρο της χώρας, προκαλώντας συναγερμό, αλλά όχι θύματα, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 04:49 τοπική ώρα (12:49 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε βάθος 17 χιλιομέτρων στον Ειρηνικό Ωκεανό και σε απόσταση 93 χιλιομέτρων ανοιχτά της παραλιακής πόλης Πάιτα, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο USGS.

Οι υπηρεσίες πολιτικής άμυνας του Περού διευκρίνισαν ότι σημάνθηκε συναγερμός, αλλά ότι δεν αναφέρθηκαν θύματα ή σημαντικές ζημιές από τον σεισμό.

Σεισμοί σημειώνονται συχνά στο Περού, όπου 130 σεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί από τις αρχές του έτους. 

πηγη
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...