Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

7,8 Ρίχτερ χτύπησαν ξανά την Χιλή!! Συναγερμος για τσουναμι

http://www.parapolitika.gr/Media/Default/images/simsddddddd.jpg?width=654 Συνεχίζεται ο χορός του Εγκέλαδου

Τα πρώτα παλιρροϊκά κύματα έφθασαν στις ακτές της Χιλής μετά τον σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών που έπληξε την πόλη Ικίκε στις 5:43 (ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της Χιλής και ήταν ύψους 0,7 του μέτρου, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού.

Κατά συνέπεια, ήρθη ο συναγερμός για τσουνάμι στη Χιλή και το Περού.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο στην ξήρα, σε απόσταση 23χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης Ικίκε, ενώ ο σεισμός-τέρας των 8,2 Ρίχτερ την Τετάρτη είχε σημειωθεί στη θάλασσα.

Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε σε 10χλμ. Τρία τέταρτα νωρίτερα είχε σημειωθεί στην ίδια περιοχή σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημίες μετά την νέα δόνηση

Η υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων της Χιλής ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημίες μετά τον νέο σεισμό των 7,8 βαθμών στην πόλη Ικίκε της βόρειας Χιλής.

Ο σεισμός έπληξε το βόρειο τμήμα της χώρας και προκάλεσε την έκδοση προειδοποιήσεων για τσουνάμι και την εκκένωση παράκτιων περιοχών στη Χιλή και το γειτονικό Περού.

Η δόνηση ήταν η ισχυρότερη της μετασεισμικής ακολουθίας μετά τον σεισμό μεγέθους 8,2 βαθμών που έπληξε την ίδια περιοχή την Τρίτη προκαλώντας τον θάνατο έξι ανθρώπων.

ΠΗΓΗ