Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Με μια λέξη έγραψε ιστορία ο Ομπάμα!


«Η Αμερική γυρίζει σελίδα» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας ομιλίας για την Κατάσταση της Ένωσης (State of the Union address) και πρόφερε μια λέξη που ακούστηκε για πρώτη φορά στα χρονικά της ολομέλειας του Κογκρέσου, γράφοντας ιστορία...

Σύμφωνα με το Time, «Η ομιλία του είχε περισσότερες από 6.000 λέξεις αλλά μία έγραψε ιστορία το βράδυ της Τρίτης»: «Η λέξη “διεμφυλικός”».

Σε ένα σημείο της ομιλίας του ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε ότι οι Αμερικανοί «σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» και πρόσθεσε τη συγκεκριμένη λέξη δίπλα σε αυτές των λεσβιών, των γκέι και τον αμφιφυλόφιλων.

«Γι' αυτό υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του λόγου και υπερασπιζόμαστε τους πολιτικούς κρατούμενους και καταδικάζουμε τις διώξεις κατά των γυναικών ή των θρησκευτικών μειονοτήτων, ή των ανθρώπων που είναι λεσβίες, γκέι, αμφιφυλόφιλοι ή διεμφυλικοί. Το κάνουμε όχι γιατί είναι το σωστό, αλλά γιατί μας κάνει πιο ασφαλείς», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά την διάρκεια της ομιλίας του.

Μάλιστα, όπως σημειώνει το Time, για πρώτη φορά στην ιστορία των ομιλιών των αμερικανών προέδρων στο Κογκρέσο ακούστηκαν και οι λέξεις «λεσβία» και «αμφιφυλόφιλος», εκτός από τη λέξη «διεμφυλικός».

ΠΗΓΗ 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...