Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

Αποκάλυψη-σοκ από τη Διεθνή Αμνηστία: Και βελγικά όπλα στους τζιχαντιστές, μέσω Σαουδικής Αραβίας

http://www.topontiki.gr/sites/default/files/article/2015-12/belgium.jpgΣύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία του Βελγίου, εταιρείες από την περιοχή της Βαλλονίας πούλησαν όπλα στη Σαουδική Αραβία τα οποία βρέθηκαν στα χέρια τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Η βελγική εφημερίδα L' Écho επισημαίνει ότι η Σαουδική Αραβία διατηρεί άριστες εμπορικές σχέσεις με τη Βαλλονία (γαλλόφωνο Βέλγιο), όπως αναφέρει έκθεση για την πώληση όπλων για το έτος 2014 η οποία εγκρίθηκε από την Επιτροπή του Κοινοβουλίου της Βαλλονίας για τον έλεγχο των αδειών όπλων.

Την προηγούμενη χρονιά, η κυβέρνηση της Βαλλονίας χορήγησε 49 άδειες εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούσαν πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά, εμπορικής αξίας ύψους 397 εκ. ευρώ. Το ποσό αυτό είναι τετραπλάσιο σε σχέση με το 2013.

Τη Σαουδική Αραβία ακολουθούν το Κατάρ (11 άδειες) και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (13 άδειες). Πέραν της Σαουδικής Αραβίας, η εν λόγω έκθεση επισημαίνει μια πραγματική αύξηση στην πώληση όπλων από την περιοχή της Βαλλονίας. Συνολικά, η Βαλλονία έχει χορηγήσει 1251 άδειες. Ήδη, βουλευτές επισημαίνουν ότι η Βαλλονία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και διερωτώνται αν είναι πρέπει να εξάγει η Βαλλονία όπλα προς τη Σαουδική Αραβία, μια χώρα που χρηματοδοτεί το ΙΚ.

topontiki
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...