Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

Νέο χτύπημα στην Ορθοδοξία! Καταργεί τα Θρησκευτικά ο Φίλης αν δε γίνουν τουρλού τουρλού όπως τα θέλει αυτός!

http://minedu.gov.gr/images/stories/24-02-16_filis-41.jpgΝέο χτύπημα στην Ορθοδοξία από τον άνευ σχετικών περγαμηνών υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκο Φίλη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Καθημερινή" και τοδημοσιογράφο Απόστολο Λακασά, ρωτήθηκε:

– Στο θέμα των σχέσεων Πολιτείας-Εκκλησίας κάνετε ένα βήμα προς την κατεύθυνση άμβλυνσης του ρόλου της Εκκλησίας, όπως π.χ. στα Θρησκευτικά και κατόπιν υπαναχωρείτε. Είναι κινήσεις κατευνασμού του αριστερόστροφου ακροατηρίου σας που επιθυμεί τον διαχωρισμό και από ουσία μηδέν;

– Οι σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας είναι συνταγματικά προσδιορισμένες. Εν όψει της συνταγματικής αναθεώρησης θα συζητήσουμε την ανάγκη να αποσαφηνιστούν οι εκατέρωθεν διακριτοί ρόλοι προς όφελος του λαού. Υπάρχει πάντοτε βέβαια η δυναμική των εξελίξεων, όπως τώρα που η Εκκλησία δραστηριοποιείται με φιλανθρωπική δράση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Το μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να αναμορφωθεί και ήδη στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχουν εκπονηθεί πιλοτικά προγράμματα προκειμένου τα Θρησκευτικά να πάψουν να είναι ομολογιακό μάθημα και να γίνουν μάθημα γνώσης των θρησκειών, με έμφαση στην ιδιαίτερη παρουσίαση του πολιτισμικού ρόλου της Ορθοδοξίας στη χώρα μας. Είμαστε σε διάλογο με εκπροσώπους της Εκκλησίας. Είναι προφανές ότι η αναμόρφωση των Θρησκευτικών είναι προϋπόθεση για να παραμείνουν υποχρεωτικό μάθημα.

Από τη μια το Υπουργείο βρίσκεται σε διάλογο και από την άλλη απειλεί ότι αν δεν αλλάξει το μάθημα όπως επιθυμεί ο υπουργός, θα πάψει να είναι υποχρεωτικό.


http://www.freepen.gr/2016/03/blog-post_866.html 

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...