Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Και όμως αυτές οι εικόνες δεν είναι βγαλμένες από ταινίες προηγούμενων δεκαετιών αλλά εν έτη 2016! Mαθητές Γυμνασίου κάνουν μάθημα... στα παγκάκια! (photos)

Εκτός αίθουσας και στα παγκάκια βρίσκονται μαθητές Γυμνασίου στο Ηράκλειο, για να κάνουν το μάθημά τους. 

Κάθονται στα παγκάκια ενώ όσοι δεν χωρούν κάθονται οκλαδόν στο πάτωμα, ανοίγουν τα βιβλία τους και περιμένουν την καθηγήτρια τους για να ξεκινήσει το μάθημα. Τα θρανία ανύπαρκτα όπως και ο πίνακας.
 
Και όμως αυτές οι εικόνες δεν είναι βγαλμένες από ταινίες προηγούμενων δεκαετιών αλλά εν έτη 2016. Και όλα αυτά, τη στιγμή που υπάρχουν χαμόγελα ικανοποίησης στο υπουργείο Παιδείας για τα λιγότερα κενά στα σχολεία.

Μόνο που σε αυτή τη περίπτωση, δεν έχει λυθεί το πιο βασικό, η εξασφάλιση σχολικής αίθουσας. Όχι μιας αλλά τριών αιθουσών καθώς 2 τμήματα στο Γυμνάσιο Γουβών κάνουν μάθημα στην αυλή ή κάτω από τα πεύκα.
 
 
Μαθητές διαμαρτύρονται όπως και οι γονείς, με τους τελευταίους να σπεύδουν στον δήμο Χερσονήσου, ζητώντας άμεσα λύση, προτού οι μαθητές βρεθούν στο έλεος όχι μόνο της αδιαφορίας αλλά και των κακών καιρικών συνθηκών. 
 
 
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών μάλιστα δηλώνει ότι θα βρεθεί το συντομότερο δυνατό μια λύση, την ίδια ώρα που ο χειμώνας πλησιάζει και θα αποτρέψει ακόμα και αυτό τον τρόπο. Κάτι που φυσικά δεν αποτελεί λύση... ούτε κατά διάνοια!
 

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη
 
 
neakriti.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...