Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Σούπα με 52 Σκελίδες Σκόρδο Γιατρεύει το Κρυολόγημα και τις Ιώσεις! Διαβάστε τη Συνταγή!


Είναι δύσκολο εώς αδύνατο να ξεχειμωνιάσουμε, χωρίς να κρυολογήσουμε ούτε μια φορά.
Ο περισσότερος κόσμος εμπιστεύεται τα φάρμακα κατά του βήχα για να περάσει το δυσάρεστο κρυολόγημα, αλλά έχει αποδειχθεί ότι αυτά τα φαρμακευτικά προϊόντα μπορεί να έχουν σοβαρές παρενέργειες, ειδικά στο συκώτι !
Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές  φυσικές σπιτικές συνταγές χωρίς παρενέργειες για να σας κάνουν να σταθείτε και πάλι στα πόδια σας.
Κάποιες από αυτές επιβαρύνουν λίγο το στομάχι, αλλά αυτή η νόστιμη σούπα με βάση το σκόρδο είναι μαι πολύ καλή εναλλακτική για να επαναφέρετε την υγεία σας!

Πώς μπορεί το Σκόρδο να Θεραπεύσει το Κρυολόγημα;

Το σκόρδο χρησιμοποιείται παραδοσιακά στη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος. Αποτελεί κύριο συστατικό στις περισσότερες συνταγές παρασκευής φυσικού σιροπιού για το βήχα. Και όχι άδικα, μιας και πολλές μελέτες επικυρώνουν πως το σκόρδο μπορεί να θεραπεύσει και να αποτρέψει το κοινό κρυολόγημα (1).
Το σκόρδο περιέχει αλισίνη, μια ισχυρή ένωση που ενεργοποιείται όταν αυτό συνθλίβεται. Η χημική αυτή ουσία κάνει το σκόρδο αντιμυκητιακό, αντιπαρασιτικό, αντιμικροβιακό, αντιβιοτικό και του προσδίδει αντιικές ιδιότητες (2).

Πώς θα παρασκευάσετε την Σούπα Σκόρδου για το Κρυολόγημα

Αυτή η συνταγή υπόσχεται να σας ζεστάνει από μέσα προς τα έξω!
Συστατικά :
  • 26 μη αποφλοιωμένες βιολογικές σκελίδες σκόρδου (ισοδυναμούν με 2-3 κεφάλια σκόρδου)
  • 2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βιολογικό βούτυρο από αγελάδες ελεύθερης βοσκής
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καγιέν σε σκόνη
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο τζίντζερ
  • 2 1/4 φλιτζάνια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας
  • 26 ακόμα βιολογικές σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και συνθλιμμένες
  • 1 μιση κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών βιολογικής καλλιέργειας
  • 4 φέτες λεμόνι
Οδηγίες:
  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 ℃.
  2. Τοποθετήστε τις 26 μη αποφλοιωμένες σκελίδες σε ένα μικρό πυρέξ και προσθέστε το ελαιόλαδο. Αν δεν έχετε κάποιο πυρέξ ή ταψί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλουμινόχαρτο και να τυλίξετε το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο.
  3. Σκεπάστε και ψήστε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι το σκόρδο να σοταριστεί και να αποκτήσει καστανό χρωματισμό.
  4. Αφήστε το να κρυώσει, στη συνέχεια, πιέστε τα σκόρδα ανάμεσα στα δάχτυλά σας για να ξεζουμίσετε το εσωτερικό τους σε ένα μικρό μπολ.
  5. Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μετρίως υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε τα κρεμμύδια, το θυμάρι, το τζίντζερ, και το πιπέρι καγιέν. Μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να αποκτήσουν ένα διάφανο χρωματισμό. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 6 λεπτά.
  6. Προσθέστε το ψητό σκόρδο και τις σκελίδες ωμού σκόρδου και μαγειρέψτε τα όλα μαζί για περίπου 3 λεπτά.
  7. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών.
  8. Καλύψτε κατσαρόλα σας με ένα καπάκι και σιγοβράστε για περίπου 20 λεπτά.
  9. Πολτοποιήστε τη σούπα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία.
  10. Βάλτε τον πουρέ πίσω στη κατσαρόλα, προσθέστε το γάλα καρύδας και σιγοβράστε.
  11. Σερβίρετε με αλάτι και πιπέρι για γεύση.
  12. Στύψτε 1 λεμόνι σε κάθε πιάτο και σερβίρετε.
Αυτή τη συνταγή μπορείτε να την ετοιμάσετε μια μέρα μπροστά και μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες στο ψυγείο, αλλά είναι πάντα προτιμότερο να τη φάτε φρέσκια.
Αν την καταναλώσετε μερικές μέρες αργότερα από την παρασκευή της και την έχετε διατηρήσει στο ψυγείο, μην την ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων! Αντ ‘αυτού, αναθερμάντε τη σιγά-σιγά σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.


*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.


share24.gr 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...