Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Η παιδεία της Φύσης- Τα καταπληκτικά νηπιαγωγεία- δάσους…χωρίς κτίρια ή φράχτες (βιντεο)


Σε αυτό το νηπιαγωγείο στη Γερμανία, τα παιδιά μαθαίνουν πολύ περισσότερα από ένα λεξιλόγιο και αριθμητική, με την Φύση να είναι η καλύτερη δασκάλα.

waldkindergarten3

Σε ένα Waldkindergarten (γνωστό και ως Νηπιαγωγείο Δάσους), τα μαθήματα καθημερινά γίνονται στη μέση ενός δάσους, όπου τα παιδιά ενθαρρύνονται να εξερευνήσουν και να πειραματιστούν με εργαλεία, όπως μαχαίρια και φωτιά.

waldkindergarten5

Οι γονείς αφήνουν τα παιδιά το πρωί, και αυτά στη συνέχεια περπατάνε ένα μίλι μέσα στα δέντρα μαζί με τους δασκάλους τους, όπου μπορούν να μάθουν και να δουν από πρώτο χέρι τις προσωπικές τους δυνάμεις και ικανότητες, ενώ μαζεύουν μούρα, φτιάχνουν καλύβες,κάνουν πεζοπορία, και πολλά άλλα. Δεν έχει σημασία ο καιρός, σημασία έχει τα παιδιά να είναι έξω στη φύση. Ακόμη και ο μεσημεριανός ύπνος, γίνεται  στον καθαρό αέρα κάτω από μια ζεστή σκηνή στη σκιά.

waldkindergarten4

Ένας από τους δασκάλους, εξηγεί, «Όλες οι αισθήσεις τους διεγείρονται και αναπτύσονται. Μπορούν να λειτουργήσουν με μεγάλη συγκέντρωση, γιατί εδώ θα ανακαλύψουν πολλά πράγματα τα οποία θα «γράψουν» μέσα τους, αφού θα τα έχουν ανακαλύψει μόνα τους και δεν θα τα έχουν μάθει παπαγαλία.

waldkindergarten2

«Η μέθοδος διδασκαλίας φαίνεται να λειτουργεί και τελευταία φαίνεται ότι είναι και πολύ δημοφιλής, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 1.000 νηπιαγωγεία δάσους σε όλη τη Γερμανία και την Ελβετία.

hitandrun.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...