Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Θεσμοί «γκρέμισαν» την εξαγγελία Τσίπρα στη ΔΕΘ για πάγωμα των οφειλών!

Καλά... υπάρχουν ακόμα ζώα (πρόβατα και γίδια), που πιστεύουν αυτό το γελοίο υποκείμενο και την πολιτική της μαφιόζικης παρέας του;

Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Η φωτό, είναι δική μου επιλογή
Πολλές ενστάσεις εξέφρασε η πλευρά των δανειστών την εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ για πάγωμα παλαιών οφειλών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, οι εκπρόσωποι των Θεσμών επιφυλάχθηκαν να δουν εμπεριστατωμένα στοιχεία και τεκμηριωμένες τις τελικές προτάσεις της ελληνικής πλευράς. Στη συνέχεια, σε τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν.
Υπενθυμίζεται πως η πρωθυπουργική εξαγγελία προέβλεπε πάγωμα των οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όσο και το αίτημα των επαγγελματιών για μετατροπή των επικουρικών ταμείων τους και των ταμείων εφάπαξ σε επαγγελματικά.
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τέθηκε και το ζήτημα της σύνδεσης των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων με τη δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού και την ευρύτερη αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών χρεών.

Τέλος και το αγγελιόσημο
Σήμερα, εξάλλου, λήγει η δεύτερη παράταση που έδωσε το υπουργείο Εργασίας για την κατάργηση του αγγελιόσημου. Σύμφωνα με τον υπουργό, δεν θα υπάρξει νέα. Αύριο θα γίνει συνάντηση με εκπροσώπους των δημοσιογράφων. Παράλληλα, από 1/1/2017 θα ξεκινήσει η σταδιακή αύξηση των εισφορών στο 20% και στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Ο κ. Κατρούγκαλος πρόσθεσε πως δεν τέθηκε από την ελληνική πλευρά ούτε το θέμα της επιβολής πλαφόν 10% για τις περικοπές στα αναδρομικά, για το οποίο θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση η οποία θα προβλέπει κατώτερη δόση 50 ευρώ.
Το Δημόσιο και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Την ίδια στιγμή, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων φαίνεται ότι επανέρχεται το Δημόσιο καθώς οι δανειστές καταγράφουν αύξηση της μισθολογικής δαπάνης το τελευταίο δωδεκάμηνο και επαναφέρουν το αίτημα για μειώσεις σε αποδοχές του δημοσίου ακόμα και για πάγωμα προσλήψεων την επόμενη διετία.
Tα τεχνικά κλιμάκια έχουν ξεκινήσει αργά αλλά σταθερά την συζήτηση για μείωση της μισθολογικής δαπάνης καθώς διαπιστώνουν μία εκτίναξη των προσλήψεων τακτικού και έκτακτου προσωπικού.
Συγκεκριμένα οι δανειστές φαίνεται να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την αθρόα μονιμοποίηση έκτακτου προσωπικού μέσω της δικαιοσύνης καθώς η διοίκηση δεν έχει πλέον την υποχρέωση να ασκήσει ένσταση στις δικαστικές αποφάσεις όπως ίσχυε στο παρελθόν.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μονιμοποιούνται εκατοντάδες συμβασιούχοι με δικαστικές αποφάσεις και να μην ασκείται έφεση από τους εκπροσώπους του ελληνικού κράτους. Παράλληλα οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν θέσει βέτο στην πρόσληψη έκτακτου προσωπικού καθώς και στην παράταση συμβάσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι διατάξεις της τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών για την παράταση των συμβάσεων για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των ΟΤΑ και σε άλλους δημόσιους φορείς αποσύρθηκε μετά από αίτημα των δανειστών καθώς περιελάμβανε την παράταση συμβάσεων που θα υπογράφονταν στο… μέλλον με αποτέλεσμα να προδιαγράφουν μεγαλύτερη διάρκεια εργασίας λόγω επιμήκυνσης!
Οι εκπρόσωποι των δανειστών φαίνεται να έχουν εκφράσει την δυσαρέσκεια τους και για τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο με αιχμή την παιδεία και την Υγεία.
Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί αρχικά για 5.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Παιδεία και κατόπιν ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη για 10.000 προσλήψεις στην Υγεία προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά μέχρι το 2018.
Οι εταίροι έθεσαν βέτο για την πρόσληψη 5.000 εκπαιδευτικών και τα κενά καλύφθηκαν με αναπληρωτές ενώ οι υποσχέσεις Τσίπρα για 10.000 προσλήψεις στην Υγεία φαίνεται ότι θα μείνουν στα χαρτιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC.gr από τις Βρυξέλλες οι εταίροι συζητούν εκ νέου την αύξηση της αναλογίας προσλήψεων -αποχωρήσεων στο 1 προς 10 από 1 προς πέντε όπως ισχύει σήμερα, καθώς και την αισθητή μείωση των συμβασιούχων ενώ δεν αποκλείεται και το πάγωμα των προσλήψεων για δυο χρόνια σε όλο το Δημόσιο με εξαίρεση την Υγεία.
Παράλληλα συζητούνται σενάρια νέων περικοπών σε κατηγορίες υψηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων οι οποίες σε συνδυασμό με την παρέμβαση στα ειδικά μισθολόγια στα οποία θα επιβληθούν νέες περικοπές, θα οδηγήσουν σε εξοικονόμηση πόρων.
 
Πηγή

attikanea.blogspot.gr 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...