Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΛΛΑΖΟΥΝ…ΤΡΟΠΑΡΙ ΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ! Γιατί τη νύφη την πληρώνει η Ελλάδα

Σε αλλαγή στρατηγικής έχουν προχωρήσει οι διακινητές ανθρώπινων ζωών και ψυχών το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα παρουσιάζεται δραματική μείωση παρουσιάζουν οι ταρίφες των διακινητών για μεταφορά από την Τουρκία σε κάποιο ελληνικό νησί. Σύμφωνα με σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Χουριέτ», το κόστος του περάσματος από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά έχει πέσει τα 200 με 250 δολάρια (175 με 220 ευρώ) το άτομο.

Όπως αναφέρει σε μια προσπάθεια προσέλκυσης πελατών, οι Τούρκοι μεταφορείς έριξαν τις τιμές, που κυμάνθηκαν από 1.500 ευρώ το άτομο, πέρυσι το φθινόπωρο, έως και 500 ευρώ, αμέσως μετά τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας τον περασμένο Μάρτιο. Στο γεγονός αυτό αποδίδεται σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η μικρή αύξηση των αφίξεων τους τελευταίους μήνες, αφού το χαμηλό κόστος προσελκύει κυρίως Αφρικανούς και Πακιστανούς μετανάστες, ενώ η φήμη του εγκλεισμού στα νησιά απωθεί Σύρους και άλλους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι Τούρκοι μεταφορείς λένε στους υποψήφιους πελάτες τους ότι οι ελληνικές αρχές θα υποχρεωθούν να τους αφήσουν να περάσουν στην άλλη Ελλάδα, οπότε εύκολα θα φύγουν μετά για την Ευρώπη, ενώ ο συνωστισμός πολλών χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, υπολογίζουν ότι θα υποχρεώσει τις ελληνικές αρχές, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, να σπάσουν τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Οπότε θα ακολουθήσει η μετακίνηση Σύρων και άλλων προσφύγων, που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για να φτάσουν σε κάποιο ελληνικό νησί.
 

crashonline.gr

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...