Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Δημοσίευμα πασίγνωστου περιοδικού δείχνει τον δρόμο προς την παγκόσμια κυβέρνησηΗ ΕΕ οδεύει προς διάλυση και κατακερματισμό!

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του γνωστού «Politico» με το λογοπαίγνιο «EUgoslavia».

Στο άρθρο συνδυάζεται η ιστορική μνήμη της κατάρρευσης και διαμελισμού της άλλοτε Γιουγκοσλαβίας με την παρούσα κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, σύμφωνα πάντα με το περιοδικό, παρουσιάζει ενδείξεις «βαλκανοποίησης»- κατακερματισμού.

Το άρθρο έχει τον τίτλο «Welcome to EUgoslavia».

Όπως σημειώνεται, η ΕΕ είναι χωρισμένη ξεκάθαρα σε περιφερειακά μπλοκ, τα οποία έχουν κοινές ατζέντες, είτε πρόκειται για τις βόρειες χώρες, με επίκεντρο στη Γερμανία, είτε με το «Club Med» των νοτίων χωρών, στο οποίο ανήκει και η Ελλάδα.

Ωστόσο οι πολιτικοκοινωνικές και οικονομικές κρίσεις στην ΕΕ δημιούργησαν μια σειρά μικρότερων υποομάδων, μια τάση που ενισχύεται από το Brexit.

Οι τάσεις αυτές πλέον είναι δύσκολο να αγνοηθούν, και επιδεινώνονται από την έλλειψη αξιόπιστης ηγεσίας, τονίζεται στο δημοσίευμα.

«Σαν έναν στρατό στον οποίο σημειώνεται στάση, χώρες μέλη απλά αγνοούν τις προσπάθειες των Βρυξελλών να επιβάλουν πειθαρχία σε τομείς όπως η πολιτική για το προσφυγικό ή οι σχέσεις προς την Ρωσία», υπογραμμίζεται.

«Υπάρχουν πολύ λίγοι τομείς όπου υπάρχει ευρεία συμφωνία πλέον. Αυτό είναι προφανώς επικίνδυνο για το ευρωπαϊκό εγχείρημα» εκτιμά ο Θόρστεν Μπρένερ, διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Δημόσιας Πολιτικής στο Βερολίνο.

«Πρόκειται για σύμπτωμα μιας βαθύτερης ασθένειας», εκτιμά.

Ποιά είναι λύση, η οποία και αντικατοπτρίζει τα σχέδια της Νέας Τάξης;

«Ο μόνος πραγματικός τρόπος να λυθεί το πρόβλημα μια και καλή θα ήταν τα μέλη να παραχωρήσουν ακόμα περισσότερη εθνική κυριαρχία, πχ δεχόμενα αυστηρότερη δημοσιονομική επιτήρηση με αντάλλαγμα έκδοση κοινών ομολόγων. Μια βαλκανοποιημένη Ευρώπη δεν θα κατάφερνε να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση».

Περισσότερη απώλειας εθνικής κυριαρχίας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα και μόνο κράτος στην Ευρώπη και να συνενωθεί με Αμερική, Αυστραλία και όσα κομμάτια του πλανήτη τελούν υπό την επιρροή της Νέας Τάξης σε ένα «παγκόσμιο κράτος».

Τα σχέδια προχωρούν...


ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...