Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

“Έχω ένα όνειρο αλλά δεν έχω μία”! Το σενάριο F-35 για την Ελλάδα και ποιος το συζητά!


Τα όνειρα δεν κοστίζουν…Ακόμη και σε χώρες όπου δεν υπάρχει …μία, οπως η Ελλάδα. Στον χώρο της Εθνικής Άμυνας βέβαια δεν μπορεί κάποιος να μιλά για όνειρα, αλλά μόνο για σχέδια όσο ακραία, φιλόδοξα, ριψοκίνδυνα ακόμη και παράλογα μπορεί να ακούγονται. Ποιος μπορεί να σκεφτεί για παράδειγμα ότι η Ελλάδα πρέπει να σκεφτεί για το επόμενο ,πέμπτης γενιάς αεροσκάφος, με το οποίο θα εξοπλίσει την ΠΑ; Γράφουμε πρέπει…Το αν μπορεί να το υλοποιήσει είναι η επόμενη συζήτηση.

Όσο κι αν αγούγεται παράδοξο υπάρχει στο ΥΠΕΘΑ, μια συζήτηση που γίνεται με διστακτικότητα ασφαλώς αλλά που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι κάποτε πρέπει ν΄ αρχίσει. Το παράτολμο,παράδοξο  ή όπως αλλιώς θέλετε χαρακτηρίστε το σενάριο, προβλέπει εκσυγχρονισμό μόνο της τελευταίας “παρτίδας” F-16 και αγορά μιας μοίρας F-35. Το άμεσο ερώτημα: με τι λεφτά; Το σενάριο πάει “πακέτο” με την ΕΑΒ και την πιθανότητα να δοθεί αυτή σε Αμερικανούς. Αυτό είναι το δεύτερο πρόβλημα αφού οι Αμερικανοί έχουν απαντήσει αρνητικά σ΄ όλες τις προσεγγίσεις που τους έχουν γίνει κατά καιρούς από την ελληνική πλευρά.

Παρόλα αυτά κι επειδή ο Καμμένος πιστεύει ότι όλα αυτά μπορούν να ξεπεραστούν σε επίπεδο γενικότερης πολιτικής συζήτησης και συμφωνιών δεν παρέλειψε όπως λένε οι πληροφορίες του Militaire.gr να κάνει μια διερευνητική συζήτηση με τον Μάϊκλ Δουκάκη στην συνάντηση που είχαν πρόσφατα στην Αθήνα. Συζήτηση σε θεωρητικό επίπεδο βεβαίως αφού μέχρι την εκλογή του νέου προέδρου στις ΗΠΑ κανείς δεν μπορεί να κάνει με κανέναν ακόμη κι αυτό που ο ΥΕΘΑ ονομάζει “πολιτική διαπραγμάτευση”. Ο Καμμένος πιστεύει ότι ο εκσυγχρονισμός των F-16 μόνο δεν αρκεί για να ισχυροποιηθεί η ΠΑ.

Πολύ λογικά θα πουν πολλοί ότι “δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε,για F-35 θα συζητάμε”; Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει άμεσα να σχεδιάσουμε ,να συζητήσουμε,να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε με την ΠΑ, γιατί η κατάσταση είναι με μια λέξη τραγική! Όλα αυτά δεν κοστίζουν και έπρεπε να έχουν γίνει χθες.Γιατί; Ακόμη κι αν αύριο το πρωί μ΄ ένα θαύμα υπογράφαμε συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό των F-16 μας -που δεν είναι αγορά- θα έχουμε τα πρώτα αεροσκάφη στη διάθεσή μας μετά από επτά χρόνια!

Συνεπώς όσο παράλογο κι αν ακούγεται σε τέτοιες εποχές να ανοίγουμε τέτοια θέματα, εξίσου παράδοξο αλλά και επικίνδυνο θα είναι να αναμένουμε να τελειώσει η κρίση για να αρχίσουμε να συζητάμε με τι και πως θα πετάμε στο Αιγαίο.

Ότι ο Καμμένος έχει στο μυαλό του το, σενάριο αεροσκάφους 5ης γενιάς φάνηκε και στην απάντηση που έδωσε στην ερώτηση δημοσιογράφου από το polemikiaeroporiahafblogspot.gr στην συνέντευξή του στην ΔΕΘ.Δείτε τι απάντησε.

militaire.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...