Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Βόλος: Σπίτι και δουλειά για δύο οικογένειες Σύρων από τις εγκαταστάσεις του «Μόζα» - 20.000 οι άνεργοι στην περιοχή

Αποτέλεσμα εικόνας για βόλος μετανάστες

Σπίτι και δουλειά στον Βόλο βρήκαν, με τη βοήθεια εθελοντικών οργανώσεων, δύο οικογένειες Σύρων προσφύγων που κατοικούσαν στο κέντρο φιλοξενίας του «Μόζα». Επίσης έγραψαν τα παιδιά τους σε σχολεία της γειτονιάς.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Βόλου, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κώστας Μάγος ανέφερε πως από κοινού με άλλους πανεπιστημιακούς εκπονούν δράσεις στο κέντρο που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες. Επίσης όπως ανέφερε ο Βόλος θα είναι στην επόμενη φάση για την φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων ο «Εσταυρωμένος»

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, εννέα εθελοντές του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «ο Εσταυρωμένος», με επικεφαλής τον π. Θεόδωρο Μπατάκα, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου, επισκέφτηκαν τον χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών του Βόλου και διένειμαν μια μεγάλη ποσότητα χειμερινών ενδυμάτων για όλες τις ηλικίες. Επίσης, εκτός των ενδυμάτων, ο «Ε» προσέφερε πάνες για βρέφη και παιχνίδια για τα 50 προσφυγόπουλα.

Η υποδοχή των εκπροσώπων της τοπικής Εκκλησίας ήταν θερμή, τόσο από πλευράς προσφύγων όσο και από πλευράς στρατιωτικής αρχής που έχει την ευθύνη της λειτουργίας της δομής. Οι εθελοντές του Συλλόγου τοποθέτησαν τα ενδύματα πάνω σε δύο μεγάλους πάγκους και υπό την επίβλεψη των στρατιωτών έγινε η παραλαβή των αναγκαίων από τους ίδιους τους πρόσφυγες. Όλοι έμειναν ευχαριστημένοι από την νέα προσφορά της Εκκλησίας, αφού παρέμειναν στις αποθήκες της δομής Μόζα και πολλά ακόμη επανωφόρια για κείνους που απουσίαζαν, αλλά και για τους νέους πρόσφυγες που κατά καιρούς προσέρχονται στο χώρο αυτό.

Η προετοιμασία και της αποστολής αυτής πραγματοποιήθηκε στο νέο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Μητροπόλεως Δημητριάδος (Θουκυδίδου 10, στο Βόλο) από εθελοντές του «Ε», που διακονούν στο Σταθμό Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών «Διακονία».


Υ.Γ. Σχόλιο unpolitical.gr  - Στο δήμο Βόλου οι εγγεγραμμένοι άνεργοι είναι συνολικά 16.696, από τους οποίους οι 15.586 αναζητούν εργασία.

Ακολουθεί ο δήμος Αλμυρού όπου συνολικά στα μητρώα του ΟΑΕΔ καταμετρήθηκαν το Φεβρουάριο 1.209 άτομα από τα οποία τα 1.195 αναζητούν εργασία όπως έχουν δηλώσει.

Στην 3η θέση βρίσκεται ο δήμος Ρήγα Φεραίου που μετρά συνολικά εγγεγραμμένους 729 άτομα στα μητρώα του ΟΑΕΔ από τα οποία τα 694 άτομα αναζητούν απασχόληση.

Στην 4η θέση είναι ο δήμος Νοτίου Πηλίου με 397 άτομα στην καταγεγραμμένη ανεργία από τα ποία τα 377 ψάχνουν για δουλειά και τέλος στο δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου καταγράφονται 228 άτομα συνολικά στην ανεργία από τα οποία τα 220 αναζητούν εργασία.

Αυτό, για να μην γράφουμε μόνο για τον πόνο των ξένων, που βεβαίως ζουν το δράμα τους, αλλά αν παραμερίζεται ο πόνος 20.000 οικογενειών για να απαλυνθεί ο πόνος των 2 οικογενειών κάτι γίνεται στραβά... 
 
 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...