Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Τα λαχανικά θα αντικαταστήσουν το κρέας έως το 2020

http://www.enallaktikos.gr/img47143_1473e9ccbd1d7f8ed1778d13ec917e7a_650_432.jpg
Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σε έρευνά του, διαπίστωσε ότι σταματώντας ή μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση κρέατος, θα μειωθούν οι εκπομπές αερίων του άνθρακα (ανθρακικό αποτύπωμα) τόσο όσο και αν καταργούσαμε τα αυτοκίνητα.

Έως το 2020, φαίνεται πως οι διατροφικές μας συνήθειες θα έχουν αλλάξει εντελώς και τα λαχανικά θα έχουν κυρίαρχη θέση στο πιάτο μας έναντι του κρέατος.

Η νέα γενιά είναι πιο υποψιασμένη, ενδιαφέρεται για τη βιωσιμότητα και την αειφορία, ενημερώνεται για τις εξελίξεις γύρω από τη βιομηχανία τροφίμων και στρέφεται προς  μια πιο υγιεινή και οικολογική διατροφική κουλτούρα, προτιμώντας την κατανάλωση περισσότερων λαχανικών και μειώνοντας την εξάρτησή της από το κρέας.
Αυτή η γενιά, που μεγάλωσε θεωρώντας τα λαχανικά μια μορφή τιμωρίας, βρίσκεται στο μικροσκόπιο άρθρου που φιλοξενείται στον Observer. Όπως αναφέρει ο Ben McKean, διευθύνων σύμβουλος εταιρείας φρέσκων τυποποιημένων λαχανικών, η γενιά των τριαντάρηδων καταναλώνει πιο συνειδητά, εξετάζοντας προσεκτικά την λίστα των συστατικών του κάθε προϊόντος και ενδιαφέρεται περισσότερο για τις επιπτώσεις του κρέατος στην υγεία.
Ο Eve Turow, συγγραφέας βιβλίων γαστρονομίας, πιστεύει ότι η γενιά των τριαντάρηδων, είναι πιο παθιασμένη για το φαγητό από κάθε άλλη γενιά και θα αλλάξει οριστικά τις διατροφικές μας συνήθειες μέσα σε λιγότερο από μία πενταετία.


Έρευνα του πανεπιστημίου Johns Hopkins συνδέει σοβαρές ασθένειες του δυτικού μοντέλου ζωής όπως: καρδιακά νοσήματα, εγκεφαλικά, διαβήτη τύπου 2, παχυσαρκία, καρκίνο με την κατανάλωση κρέατος.

Πρόσφατη έρευνα της Iατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και του Γενικού Νοσοκομείου της Μασσαχουσέτης απέδειξε ότι η λήψη πρωτεΐνης από τροφές, όπως οι φακές ή οι ξηροί καρποί και όχι από το κρέας, μπορεί να αυξήσει σημαντικά το προσδόκιμο ζωής.


Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...