Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

Πόσο Έλληνας είναι ο ανάπηρος πολέμου που έγινε «διάσημος» στο διαδίκτυο ως πολεμιστής του 40. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πολέμησε ποτέ στα βουνά της Ηπείρου

http://www.mixanitouxronou.gr/wp-content/uploads/2016/10/veteranos-1.jpg

Κυριάρχησε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στο ελληνικό διαδίκτυο η φωτογραφία του ηλικιωμένου με τα παράσημα που κέρδισε στα πεδία των μαχών. Η φωτογραφία είναι αναμφισβήτητα συγκινητική αλλά δεν σχετίζεται καθόλου με τα βουνά της Ηπείρου, αλλά αντιθέτως με το Ανατολικό μέτωπο.

Ο παρασημοφορημένος ηλικιωμένος έδωσε σκληρές μάχες κατά του φασισμού, αλλά όχι στην Ελλάδα. Πολέμησε στα πεδία μαχών της τότε Σοβιετικής Ένωσης, όταν ο Χίτλερ εξαπέλυσε την επιχείρηση Μπαρμπαρόσα (Unternehmen Barbarossa στα γερμανικά) με σκοπό την παγκόσμια κυριαρχία. Η Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα ξεκίνησε στις 22 Ιουνίου του 1941 και διήρκεσε έως τις 7 Ιανουαρίου 1942, όταν τα γερμανικά στρατεύματα εγκλωβίστηκαν από τον ρωσικό χειμώνα.


http://www.mixanitouxronou.gr/wp-content/uploads/2016/10/barbarosa-ww2.jpg
Τρία εκατομμύρια Γερμανοί στρατιώτες δεν γύρισαν ποτέ στα σπίτια τους. Η κολοσσιαίων διαστάσεων εισβολή που είχε σχεδιάσει ο Αδόλφος Χίλτερ απέτυχε και οδήγησε στο τέλος του.

Στην Ελλάδα η συνηθισμένη τακτική του copy paste στο διαδίκτυο έριξε στην παγίδα της παραπληροφόρησης πολλούς. Η ανάρτηση που έχει αναπαραχθεί σε μεγάλη έκταση κυρίως στα social media με τίτλο «ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ» εμφάνισε τον ρώσο βετεράνο από Ζαρίνσκ ως πολεμιστή στο έπος του 40.
Προφανώς ο Ρώσος ανάπηρος πολέμου τυγχάνει σεβασμού και τιμής που πολέμησε τον στρατό του Χίτλερ, αλλά δεν είπε ποτέ ΟΧΙ στους Ιταλούς εισβολείς και επομένως δεν σχετίζεται με την 28η Οκτωβρίου 1940.


http://www.mixanitouxronou.gr/wp-content/uploads/2016/10/Veteranos-2.jpg
Ο ανάπηρος πολέμου ήταν Ρώσος. Φωτογραφήθηκε το 2015 σε εκδηλώσεις μνήμης στην πατρίδα του και έγινε «διάσημος’ το 2016 στην Ελλάδα.

Είναι δυστυχώς τραγικό πώς γράφονται και διαμορφώνονται ορισμένα άρθρα με δήθεν ιστορικό περιεχόμενο και ανακυκλώνονται στο διαδίκτυο. Οι συγγραφείς τους, ίσως και από επιπολαιότητα, επενδύουν στην συναισθηματική φόρτιση και την καλοπροαίρετη διάθεση των αναγνωστών που έχουν την τάση να κοινοποιούν στους φίλους τους αναρτήσεις με θετικό περιεχόμενο. Προφανώς τους εξαπατούν αλλά πιστεύουν ότι αύριο «το αμάρτημα» θα ξεχαστεί και ίσως ποτέ δεν αποκαλυφθεί.

 http://www.mixanitouxronou.gr/wp-content/uploads/2016/10/Fylakio-Halvatzis.jpg


ΠΗΓΗ

Διαβάστε αν θέλετε την αληθινή ιστορία του πολεμιστή που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και αποτελεί τον ορισμό του «Άγνωστου Στρατιώτη».

Η ιστορία του άγνωστου στρατιώτη που αντιμετώπισε την 28η Οκτωβρίου την ιταλική επίθεση και έγραψε το όνομά του στην σκοπιά της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Εντοπίσαμε τα ίχνη του και κάναμε αυτοψία στα φυλάκια που ακούστηκε το πρώτο ΟΧΙ…
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...