Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Το 70% των φορολογουμένων δικαιώνεται στα δικαστήρια για φορολογικούς ελέγχους

http://www.newmoney.gr/media/k2/items/cache/bd35885ecb92a3594fdda470d141ded2_XL.jpg?t=-62169984000
Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών, από τα οποία προκύπτει ότι επτά στους δέκα φορολογουμένους που προσφεύγουν σε διοικητικά δικαστήρια κατά των αποφάσεων φορολογικού ελέγχου δικαιώνονται.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Καθημερινή, σε σύνολο 604 αποφάσεων οι 440 ήταν θετικές για τους φορολογούμενους, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για τον τρόπο διεξαγωγής των ελέγχων και τα χρηματικά ποσά που βεβαιώνονται.

Τα στοιχεία καλύπτουν την περίοδο ανάμεσα στο Αύγουστο του 2013 και τον Σεπτέμβριο του 2016.

Παράγοντας της Γενικής Γραμματείας Εσόδων δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο λόγος που τόσοι φορολογούμενοι κέρδισαν στα δικαστήρια οφείλεται στο ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός πρώτον υπολόγιζε λανθασμένα τους φόρους και τα πρόστιμα και δεύτερον βεβαίωνε υψηλότερα ποσά φόρου από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα.

Η «φουσκωμένη» βεβαίωση φόρων επέτρεπε στους επικεφαλής των ελεγκτικών κέντρων να υποστηρίζουν στους προϊστάμενούς τους ότι είχαν πετύχει τους στόχους που είχαν τεθεί.

Την ίδια στιγμή, οι εν λόγω οφειλές-φάντασμα αύξαναν πλασματικά τον όγκο των ληξιπρόθεσμων οφειλών που μάλιστα δεν μπορούσαν να εισπραχθούν, αναφέρει το δημοσίευμα.


newmoney.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...