Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Κρυπτογραφήστε το Android σας - Λιγότερο από 10% των συσκευών παγκοσµίως είναι κρυπτογραφηµένο, εποµένως λάβετε τα µέτρα σας!


H πλειοψηφία των smartphones και tablets με Android που κυκλοφορούν, δηλαδή το µεγαλύτερο ποσοστό των 1,4 δισεκατοµµυρίων συσκευών µε mobile λειτουργικό σύστηµα της Google, δεν έχει κάποια προστασία µε κρυπτογράφηση, συνεπώς είναι καιρός να αναλάβετε εσείς δράση. Το πρώτο πράγµα που έχετε να κάνετε είναι να φορτίσετε πλήρως τη συσκευή σας ή να τη συνδέσετε µε τον φορτιστή σας. Όσα αναφέρονται εδώ αφορούν σε Android συσκευές µε την έκδοση 5.0 και ανώτερη του λειτουργικού, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα της κρυπτογράφησης του τηλεφώνου ή του tablet.
Προτού προχωρήσετε, κρατήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων της συσκευής.
Καλό είναι επίσης να έχετε ορίσει κι έναν κωδικό για την οθόνη κλειδώµατος της συσκευής σας.
Για την κρυπτογράφηση αρκεί να πάτε στο Settings [Ρυθµίσεις], µετά στο µενού Security [Ασφάλεια] κι έπειτα να επιλέξετε από το µενού την εντολή Encrypt phone/tablet [Κρυπτογράφηση τηλεφώνου/tablet]. Εδώ ενδέχεται να σας ζητηθεί να δώσετε και πάλι τον κωδικό που έχετε θέσει.
Η διαδικασία της κρυπτογράφησης ενδέχεται να διαρκέσει αρκετά –ίσως περισσότερο από 45 λεπτά–, εποµένως απαιτείται αρκετός χρόνος και υποµονή από πλευράς σας.
Σε περίπτωση που θέλετε να κρυπτογραφήσετε και την κάρτα µνήµης της συσκευής σας, ακολουθήστε την παραπάνω πορεία και, µέσα στο µενού της κρυπτογράφησης του τηλεφώνου, επιλέξτε την κρυπτογράφηση της κάρτας microSD, για να έχετε ασφαλή και τα δεδοµένα σας εκεί. Έχετε υπόψη, όµως, ότι εάν κάνετε κρυπτογράφηση της microSD, αυτή δεν θα µπορεί να χρησιµοποιηθεί από άλλες συσκευές.
Εργαλεία
  • Android
Δυνατότητες
  • Κρυπτογράφηση Android συσκευής
Δυσκολία
  • 3/10
Χρόνος
  • 00:45:00
Προεκτάσεις
Απαιτήσεις
  • Λειτουργικό σύστηµα Android 5.0 και ανώτερο
ΝΑΙ
  • Εάν θέλετε να διατηρείτε την ασφάλεια των δεδοµένων της Android συσκευής σας.
ΟΧΙ
  • Εάν χρησιµοποιείτε κάποιες άλλες εφαρµογές κρυπτογράφησης.
gr.pcmag.com
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...