Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ. Ένας δικηγόρος, προτείνει… ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

http://1.bp.blogspot.com/-bgqMoy4V8pk/Vk9cwKHJmXI/AAAAAAAB5_Q/z1XqO4KOtjg/s1600/PLEISTHRIASMOI%2BUIFYHRimages.jpg
Παρακαλώ όλους τους αναγνώστες του ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, να διακινήσουν μέσω των face book την πρόταση του κ. Σωτήρη Καλαμίτση, προκειμένου να ασκηθεί πίεση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να συνεργαστούν, για να αποτραπεί κάθε πλειστηριασμός των σπιτιών των Ελλήνων.
ΤΑ ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, θα σταθούν αλληλέγγυα στην πρόταση του κ. Σωτήρη Καλαμίτση.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Άλλαξα τον τίτλο, για να δώσω έμφαση στην κορυφαία πρόταση που διατύπωσε ο δικηγόρος Σωτήρης Καλαμίτσης και αφορά στους ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ…

Δυστυχώς, η λέξη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και η έννοιά της, δεν «πουλάει», ακόμα στον «ελληνικο» (;;;) λαό, που δεν έχει μέχρι τώρα συνειδητοποιήσει το μέγεθος του εφιάλτη…

Ευτυχώς, υπάρχει μια μειοψηφία ΕΛΛΗΝΩΝ, που όχι μόνο έχει απόλυτη συναίσθηση των όσων τρομακτικών έρχονται με τους ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, αλλά έχει και ΣΩΤΗΡΙΑ ΛΥΣΗ.

Τον δικηγόρο κ. Σωτήρη Καλαμίτση, δεν τον γνώριζα, ώσπου τον άκουσα σε μια εκπομπή του εκλεκτού συναδέλφου Κώστα Γουίλς, την οποία θα αναρτήσω σε λίγο.

Η νομική του παρέμβαση και η λύσεις που προτείνει, τινάζουν στον αέρα, κυριολεκτικά τα σχέδια των εγχώριων και διεθνών εχθρών της Πατρίδας μας και του λαού.

Το άρθρο του, είναι ΚΟΡΥΦΑΙΟ, ενώ παράλληλα, αποτελεί ΠΡΟΚΛΗΣΗ, για όλο τον νομικό κόσμο της Ελλάδας.

ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ, Η ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ.

ΤΩΡΑ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ Η ΗΡΑ ΑΠ’ ΤΟ ΣΤΑΡΙ!

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΩΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Καλλιόπη Σουφλή

Αλληλεγγύη; Τι ΄ναι τούτο πάλι

 

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και γενικά στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας εκτός συνόρων τη δείξαμε και συνεχίζουμε να τη δείχνουμε.

Αναμένω τώρα τη Σουηδική Ακαδημία, να απονείμει το βραβείο Ειρήνης στην κυρά-Μηλίτσα από τη Λέσβο, στον φούρναρη της Κω, σε…
όλους τους κατοίκους των ανατολικών νησιών του Αιγαίου και στο Λιμενικό Σώμα. Μήπως και η δική μας Ακαδημία να έκανε κάτι;

Ήλθε, όμως, η ώρα να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και στους συμπατριώτες μας.

Οι ποικιλοτρόπως βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν κήρυξαν ποτέ απεργία ή έστω συμβολική δίωρη στάση εργασίας εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τα δεινά που υφίστανται οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα, οι συνταξιούχοι των € 300, όσοι συνωστίζονται στα νοσοκομεία χωρίς να βρίσκουν περίθαλψη κ.ο.κ.

Το μόνο που ξέρουν να λένε μονίμως είναι «έχουμε έλλειψη προσωπικού. Δεν γίνεται η δουλειά έτσι. Να γίνουν προσλήψεις».

Τώρα, λοιπόν, απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί. Ακόμη και της πρώτης κατοικίας. Αντί να περιμένουμε τραγωδίες σε περίπτωση που κάποιοι συμπατριώτες ξεπεράσουν τα όρια της απελπισίας, μήπως πρέπει κάτι να κάνουμε;

Για να διεξαχθεί ένας πλειστηριασμός απαιτείται η εμπλοκή:

α] ενός δικηγόρου που θα κινήσει τη διαδικασία έκδοσης διαταγής πληρωμής ή θα δώσει την εντολή εκτέλεσης για λογαριασμό τού δανειστή,

β] ενός δικαστικού επιμελητή που θα επιδώσει στον οφειλέτη τον εκτελεστό τίτλο και τις εκθέσεις κατάσχεσης,

γ] ενός δικηγόρου που θα ασκήσει ανακοπή και θα υποβάλει αίτηση αναστολής της αναγκαστικής εκτέλεσης για λογαριασμό τού οφειλέτη,

δ] ενός συμβολαιογράφου που θα διενεργήσει τον πλειστηριασμό και

ε] ενός δικαστή που θα κρίνει την ανακοπή και την αίτηση αναστολής της εκτέλεσης.

Θα μπορούσαν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι, οι Σύλλογοι Δικαστικών Επιμελητών και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να αποφασίσουν ότι θα εμποδίσουν τον εκπλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας οποιουδήποτε αδυνατεί ΠΡΑΓΜΑΤΙ να ανταποκριθεί ΑΝΑΙΤΙΩΣ στις υποχρεώσεις του προς τις τράπεζες ή προς το Δημόσιο και να συγκροτήσουν Επιτροπή, στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι όλων των ως άνω οργανώσεων, του δανειστή και του οφειλέτη, η οποία θα αποφασίζει τίνος η πρώτη κατοικία δεν θα εκπλειστηριασθεί.

Η κοινή απόφαση των οργανώσεων αυτών να θωρακισθεί νομικώς, ώστε να δεσμεύει όλα τα μέλη τους με τρόπο που όποιος δικηγόρος ή δικαστικός επιμελητής ή συμβολαιογράφος ή δικαστής παραβιάσει απόφαση της Επιτροπής για συγκεκριμένο οφειλέτη, να τιμωρείται πειθαρχικώς με προσωρινή παύση ασκήσεως του επαγγέλματος.

Έτσι, δεν θα είναι δυνατή η έκδοση διαταγής πληρωμής, αφού δεν θα υπάρχει δικηγόρος που θα υποβάλει την αίτηση.

Αν υπάρξει δικηγόρος που θα την υποβάλει, ο δικαστής θα δηλώνει αποχή και δεν θα εκδίδει τη διαταγή. Αν ο δικαστής εκδώσει τη διαταγή, ουδείς δικαστικός επιμελητής θα την επιδίδει.

Αν βρεθεί δικαστικός επιμελητής να την επιδώσει, θα ασκείται ανακοπή και αίτηση αναστολής, οπότε ο δικαστής θα δίνει την αναστολή μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της ανακοπής και θα απέχει από τη συζήτηση της ανακοπής.

Αν βρεθεί δικαστής που δεν θα δώσει αναστολή ή θα απορρίψει την ανακοπή, θα αρνηθεί ο συμβολαιογράφος να διενεργήσει τον πλειστηριασμό.

Αν βρεθεί συμβολαιογράφος να τον διενεργήσει, τότε ο πλειστηριασμός δεν θα αποτραπεί, οπότε πάμε όλοι για βρούβες και ας αναμένουμε εναγωνίως να μπουν φυλακή σε 10 χρόνια μερικά λαμόγια, ενώ εμείς θα πληρώνουμε φόρους, πρόστιμα, προσαυξήσεις και τόκο για να εξοφλήσουμε τα δάνεια που θα έχουμε πάρει για να ανακεφαλαιοποιήσουμε τις τράπεζες.

Μήπως ήλθε η ώρα να γίνει κάτι τέτοιο;

Όλα τα άλλα είναι ευχολόγια και ωχ-αδερφισμός.

Σώτος

attikanea.blogspot.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...