Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Ποια άποψη κυριάρχησε στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για την επίθεση Ερντογάν

http://www.militaire.gr/wp-content/uploads/2016/02/10675547_1390418474581405_5557776802773848484_n-660x330.jpg

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η άποψη ότι οι δηλώσεις Ερντογάν για την Συνθήκη της Λωζάνης και την αμφισβήτηση των συνόρων μας έγιναν κυρίως για λόγους που έχουν να κάνουν με την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία,φαίνεται ότι επικράτησε στην συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ! Αυτό προκύπτει από τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο ελπίζουμε ότι δεν θα “επαναπαυθούμε” σ΄ αυτή την μονοδιάστατη ερμηνεία των δηλώσεων Ερντογάν.Ελπίζουμε….

Τι λέει η ανακοίνωση του Μαξίμου και η δήλωση Τσίπρα:

Συνεδρίασε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον Πρωθυπουργό, με αντικείμενο τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στα Μέτρα Διαβεβαίωσης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας 2015-2016, την ενεργοποίηση εξοπλιστικών υποπρογραμμάτων, και την επιλογή νέου Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για τις εξελίξεις όσον αφορά σε ζητήματα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό και σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, κ. Ερντογάν, ο Πρωθυπουργός τόνισε:

«Η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης που ρύθμισε ξεκάθαρα και οριστικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών του, είναι επικίνδυνη τόσο για τις σχέσεις των δύο χωρών μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

Ανεξάρτητα από τις πραγματικές αιτίες που προκαλούν παρόμοιες δηλώσεις αμφισβήτησης της διεθνούς νομιμότητας, η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο.

Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα τον ρόλο της Ελλάδας, ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας σε μία εύθραυστη περιοχή.

Ως χώρας που υπερασπίζεται σταθερά τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου.»


militaire.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...