Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Επιτέλους! Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι στη Μοσούλη και πολεμάνε τους τζιχαντιστές

http://images32.inewsgr.com/2571/25713807/xesikothikan-oi-katoikoi-sti-mosouli-kai-polemane-tous-tzichantistes-300.jpg
Πληροφορίες που δεν μπορούν να διασταυρωθούν, μεταδίδονται από μιντιακούς ακτιβιστές μέσα στην πολιορκημένη Μοσούλη, αναφέρουν ότι έχουν ξεσπάσει μάχες στους δρόμους της πόλης μεταξύ κατοίκων και τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
Οδομαχίες αναφέρονται στις συνοικίες Μπαμπ Αλ Γκαντίντ και Χαμάμ Αλ Αλίλ, όπου εξαγριωμένοι κάτοικοι πυρπόλησαν δύο οχήματα της «ισλαμικής αστυνομίας» των τζιχαντιστών.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ομάδες τζιχαντιστών περιφέρονται μέσα στην πόλη κρατώντας κομμένα κεφάλια, ενώ υπάρχουν αναφορές και για μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε.
Στη συνοικία Αλ Χαντμπάα μια ομάδα ενόπλων, ντόπιων επιστρατευμένων από το ISIS, στασίασαν κατά της οργάνωσης και μάχονται με τους τζιχαντιστές που παραμένουν πιστοί στο Χαλιφάτο.
Υπάρχουν φήμες ότι κάτοικοι εφόρμησαν σε οπλοστάσια των τζιχαντιστών, πήραν όπλα και άρχισαν να τους σκοτώνουν στους δρόμους.
Κάτοικοι της Μοσούλης τηλεφωνούν στο νούμερο – τηλεφωνικό κέντρο, που τους έδωσε η κυβέρνηση γραμμένο σε προκηρύξεις που έριξε από αεροπλάνα, και αναφέρουν στις Αρχές τις θέσεις των τζιχαντιστών μέσα στην πόλη.
Γίνονται εκκλήσεις μέσα από τη Μοσούλη να προσέχουν οι πολιορκητές που βομβαρδίζουν γιατί υπάρχουν ήδη πολλοί πολίτες τραυματίες.
Τα κουρδικά στρατεύματα από τον βορρά και τα ανατολικά της πόλης έχουν αρχίσει την προέλασή τους με άρματα μάχης να προπορεύονται.
Οι Κούρδοι λένε ότι απελευθέρωσαν την πόλη Μπασίκα από το Ισλαμικό Κράτος.

kourdoi

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ Αλ Αμπάντι, ανακοίνωσε στη 01.30 ξημερώματα της Δευτέρας την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρισης για την απελευθέρωση της Μοσούλης από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Αμέσως μετά ξεκίνησε σφοδρός βομβαρδισμός της Μοσούλης από πυροβολαρχίες που έχουν τοποθετηθεί γύρω από την πόλη.
Η Μοσούλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της βορειοδυτικής επαρχίας Νινευή. Καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014. Είχε πληθυσμό 2 εκ. κατοίκους και αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι 1,3 εκ. κάτοικοι παραμένουν στην πόλη.
Οι τζιχαντιστές που είναι ταμπουρωμένοι στη Μοσούλη λέγεται ότι είναι 6-10.000 άνδρες.


Δείτε και ένα σύντομο βίντεο από τις μάχες στα περίχωρα της Μοσούλης:


https://twitter.com/soundandpic/status/787815946824056832


ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...