Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΕΚΑΔΩΝ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ!!!Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, την περασμένη Τετάρτη (ΦΕΚ 3229/Β/7-10-2016) υπέγραψε την απόφαση με θέμα: «Κατανομή κονδυλίων στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν. 3723/2008.»

Η απόφαση αφορά την παροχή εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου στις συστημικές τράπεζες, μερικών δεκάδων δις ευρώ, σύμφωνα με το γνωστό νόμο Αλογοσκούφη. Αναλυτικότατες πληροφορίες, για τα περίπου 250 δις ευρώ που έχουν λάβει οι τράπεζες, με την μορφή ανακύκλωσης εγγυήσεων, υπάρχουν στο link ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΕΡΤΣΕΤΗΣ§2. Οι τράπεζες υποτίθεται παίρνουν τις εγγυήσεις αυτές για να λάβουν ρευστότητα και να χορηγήσουν στεγαστικά δάνεια, άλλα όλοι γνωρίζουν ότι εδώ και χρόνια το έχουν σταματήσει. Για το που παν τα λεφτά που παίρνουν, μπορεί κανεί να δει εδώ.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα πυραμίδας (Ponzi) στον κόσμο, για το οποίο αν κάποια στιγμή ασχοληθεί η δικαιοσύνη, ούτε 3ος ξάδελφος τραπεζίτη θα μείνει εκτός φυλακής…

Ο Τσακαλώτος λοιπόν αφού την περασμένη Τετάρτη υπέγραψε την παραπάνω απόφαση, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, χθες επαναστάτησε.

Η πρωτοβουλία των 53+, του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ηγέτης είναι ο Τσακαλώτος , ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά την Πέμπτη, έβγαλε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:(Το πλήρες κείμενο είναι εδώ)

«…Είμαστε στην κυβέρνηση όχι πάση θυσία, αλλά όσο θεωρούμε ότι μέσα σε αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες και τους ποικίλους εκβιασμούς μπορούμε με αριστερή οπτική να ασκήσουμε πολιτική προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων…Είναι σαφές, λοιπόν, ότι αν συνεχιστούν οι εκβιασμοί και τα πραξικοπήματα από τους «δανειστές», προτιμάμε να πέσουμε αντιστεκόμενοι ηρωικά από εσωτερική ή εξωτερική τρόικα και όχι ταπεινωτικά από την ίδια την κοινωνία».

Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο «επαναστάτης» Τσακαλώτος, ως αρμόδιος υπουργός, θα αναφέρει, πως σύντομα θα υπογράψει απόφαση που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία.

Υπάρχει όχι κάποιος δανειολήπτης ή φορολογούμενος, αλλά έστω ένας μέλος του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που θα τον πιστέψει;ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...