Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Προς τα νερά Ελλάδος & Κύπρου…Πλέει η Ρωσική Αρμάδα!

Ακολουθώντας το σκεπτικό αποκλεισμού των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, ο υπουργός Εξωτερικών της Μάλτας, Τζορτζ Βέλα, ανακοίνωσε ότι δεν δόθηκε άδεια στα ρωσικά πλοία, προκειμένου να προμηθευτούν αν χρειαστούν με καύσιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Το στίγμα είχε δώσει από την Τρίτη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιανς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος είχε δηλώσει πως ο Ρωσικός στόλος είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί για τον βομβαρδισμό άμαχου πληθυσμού.

«Οι ισχυρισμοί και οι ανησυχίες που εκφράζονται δεν στηρίζονται πουθενά. Τα αεροπλάνα μας βρίσκονται μακριά από το Χαλέπι εδώ και εννιά ημέρες…

Ο στόλος μας είναι ήδη στη Μεσόγειο. Η παρουσία μας είναι μόνιμη εκεί», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αντρέι Κελίν.

«Καταθέσαμε ορισμένα αιτήματα και εισπράξαμε απαντήσεις με πολιτικό περιεχόμενο. Είναι παράλογο αυτό που συμβαίνει», πρόσθεσε.

Ο Ρωσικός στόλος κατευθύνεται πλέον προς την Ελλάδα και την Κύπρο. Οι Χώρες του ΝΑΤΟ αναμένουν την αντίδραση των κυβερνήσεων Ελλάδος και Κύπρου, σε πιθανό αίτημα διευκολύνσεων της Ρωσικής Αρμάδα.
 

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...