Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο «κόλπο» της υπερθέρμανσης;

http://www.el.gr/media/k2/items/cache/da00797c564f1e7ac64c499bef1dea6d_L.jpg
«Ο αριθμός των θερμών ημερών ανά έτος αναμένεται να αυξηθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι και κατά 40 μέρες έως το 2100 λόγω της (υποτιθέμενης) κλιματικής αλλαγής».

Αυτό αναφέρουν εκτιμήσεις επιστημόνων του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο πλαίσιο προώθησης της πολιτικής της Ατζέντας 21, η οποία με αφορμή την δήθεν υπερθέρμανση επιβάλλει πράσινους φόρους και οδηγεί τον πλανήτη σε παγκόσμια «οικολογική» διακυβέρνηση.

Οι ερευνητές Δρ. Δήμητρα Φουντά και Δρ. Χρήστος Γιαννακόπουλος προβλέπουν επίσης ότι οι ημέρες με δυσφορία θα αυξηθούν ιδιαίτερα στη Δυτική Ελλάδα, ενώ ανάλογη θα είναι και η αύξηση των ημερών με απαιτήσεις ενέργειας για ψύξη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, σε συνδυασμό με τη μείωση περίπου κατά 30% της χειμερινής βροχόπτωσης, η περίοδος ξηρασίας αναμένεται να επιμηκυνθεί κατά ένα μήνα, με ανάλογες αυξήσεις στον αριθμό των ημερών με αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Οι δυσοίωνες αυτές εκτιμήσεις προκύπτουν, όπως μεταδίδεται, από ένα συνδυασμό ιστορικών κλιματικών στοιχείων και προσομοιώσεων διάφορων κλιματικών μοντέλων, που κάνουν προβλέψεις για το ποιες συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στην Ελλάδα κατά τα τέλη του 21ου αιώνα.

Προβλέψεις λοιπόν, βάσει των οποίων η «πράσινη» πολιτική θα εφαρμοστεί ακόμα περισσότερο στην χώρα μας.


ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...