Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Αντι-στελθ ραντάρ φωτονίων από την Κίνα;

http://www.defencenews.gr/images/RAPTOR%208.jpg
Ένα νέο ραντάρ το οποίο μπορεί να εντοπίσει κάθε εναέρια απειλή ακόμα και μαχητικά stealth σε αποστάσεις 100 χιλιομέτρων ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε η Κινεζική Electronics Technology Group Corporation (CETC).

Σύμφωνα με την εταιρεία έχει αναπτυχθεί ένα ισχυρό και ασφαλές σύστημα ραντάρ που βασιζόμενο στην κβαντική φυσική μπορεί να εντοπίσει κάθε στόχο καθώς το ραντάρ εκπέμπει ζεύγη φωτονίων τα οποία επιτρέπουν στο σύστημα να αποκτήσει κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με ένα στόχο, συμπεριλαμβανομένων του σχήματος, της θέσης, της ταχύτητας, της θερμοκρασίας του και ακόμη και τη χημικής σύνθεσης του χρώματος του από την αντανάκλαση των φωτονίων!

Η Κινεζική εταιρεία σημειώνει δε πως το μέγεθος του ραντάρ είναι μικρό, υπονοώντας ίσως οτι μπορεί να εξοπλίσει και μαχητικά αεροσκάφη και πλοία.

Αν αποδειχθεί ότι τελικά η νέα Κινεζική τεχνολογία επιτρέπει την αποκάλυψη στόχων με χαρακτηριστικά stealth θα μιλάμε για μία νέα επανάσταση η οποία θα φέρει τα πάνω κάτω στην αεροναυπηγική βιομηχανία παρ' όλα αυτά είναι ακόμα νωρίς για να επιβεβαιωθούν τα λεγόμενα του Πεκίνου το οποίο έχει μακρά παράδοση στη διασπορά ανάλογων ειδήσεων με σκοπό να εντυπωσιάσει και να τρομάξει εχθρούς και φίλους.


defencenews.gr 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...