Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Τι απάντησε το ΝΑΤΟ στην Εύα Καϊλή για τα τουρκικά υποβρύχια στο Αιγαίο

http://www.tribune.gr/wp-content/uploads/2016/02/kaili-630x400.jpg
Το θέμα των παραβιάσεων σε όλη την έκταση της ελληνικής χωρικής θάλασσας από τουρκικά υποβρύχια έθεσε στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Δρ. Shea, η Εύα Καϊλή κατά τη διάρκεια συνεδρίου για την Ευρωπαϊκή Άμυνα που διοργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ζήτησε από τον αξιωματούχο του ΝΑΤΟ απαντήσεις για τις πρόσφατες περιπτώσεις παραβιάσεων των ελληνικών χωρικών υδάτων.

«Κατάφορες παραβιάσεις της Ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, δημιουργούν κλιμάκωση και ενδεχόμενη αστάθεια στην περιοχή, παρότι υπάρχουν ήδη πολεμικές επιχειρήσεις στα βόρεια της Λιβύης και στα ανοιχτά της Συρίας, με έντονη παρουσία του ΝΑΤΟ, που φαίνεται να αγνοεί η γειτονική μας χώρα. Ανησυχεί το ΝΑΤΟ για τη συνεχή και κλιμακούμενη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από χώρα μέλος της Συμμαχίας;».

Στην απάντηση του ο Δρ. Shea τόνισε ότι το ΝΑΤΟ, διατηρώντας δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου στοχεύει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος και στην συμβολή του στην παρακολούθηση των επιχειρήσεων της FRONTEX και δεν αναμένεται να αποχωρήσει σύντομα από το Αιγαίο και τα Ελληνικά σύνορα.

Είναι, λοιπόν, πιθανό να δράσει και πάλι αν χρειαστεί, για την επαναφορά των ισορροπιών.


ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...