Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

Πόσες ώρες ύπνου χρειαζόμαστε τελικά για να παραμείνουμε υγιείς

http://www.zarpanews.gr/wp-content/uploads/2014/07/xipnitiri1.jpg

Επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου VU στην Ολλανδία εξέτασαν τη σχέση μεταξύ της διάρκειας του ύπνου, της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και της πιθανής εμφάνισης διαβήτη και καρδιακής νόσου
Αμέτρητες μελέτες έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα προκειμένου να βγει ένα ασφαλές συμπέρασμα για το πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε καθημερινά προκειμένου να βελτιώσουμε την υγεία μας.

Πρόσφατη επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου VU στην Ολλανδία πραγματοποίησαν έρευνα στην οποία εξέτασαν τη σχέση μεταξύ της διάρκειας του ύπνου, της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και της πιθανής εμφάνισης διαβήτη και καρδιακής νόσου.

Σύμφωνα λοιπόν, με τα αποτελέσματα της έρευνας, επτά ώρες βαθύ ύπνου θεωρούνται ως οι ιδανικές για να διατηρήσουμε σε ένα καλό επίπεδο τα επίπεδα παραγωγής ινσουλίνης και γλυκόζης.

Λιγότερες από επτά ώρες έδειξαν πως δημιουργούσαν διαταραχές στο μεταβολισμό της γλυκόζης τόσο τους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Ένα σταθερό επίπεδο γλυκόζης συμβάλλει στον έλεγχο του βάρους, και αν διακοπεί, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους και της πρώιμης εμφάνισης διαβήτη.
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...