Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Ο Σαρκοζί «αποβάλει» την Τουρκία από την «πολιτισμένη» Ευρώπη και την τοποθετεί εκεί που ανήκει δηλαδή στην Ασία – Κάτι αλλάζει στην ΕΕ


Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εξαπέλυσε μύδρους κατά την ευρωπαϊκής προοπτικής των τουκο-μογγόλων λέγοντας τους χωρίς περιστροφές ότι ανήκουν στην Ασία και μόνο εκεί.

Η Ευρώπη αποτελεί ¨απαγορευμένο φρούτο» για τα δόντια του Σουλτάνου Ερντογάν.

Ο Γάλλος πολιτικός ς με δηλώσεις του υποσχέθηκε ότι θα διακόψει εντελώς τις ενταξιακές συνομιλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, αν εκλεγεί ξανά αρχηγός του γαλλικού κράτους στις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

«Ήρθε η ώρα που κάποιος πρέπει να πει στην Τουρκία ότι η θέση της είναι στην Ασία», δήλωσε ο Σαρκοζί. «Είμαι ένθερμος Ευρωπαίος. Δεν θα δεχθώ ποτέ να αφήσω το ευρώ, αλλά έτσι που είναι σήμερα η κατάσταση η Ευρώπη δεν λειτουργεί καθόλου», είπε ο Σαρκοζί στην βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε να δώσει στην Βρετανία μια ακόμη ευκαιρία να αντιστρέψει το Brexit, με τη διαπραγμάτευση μιας νέας συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη Γερμανία, αν επανεκλεγεί το 2017.

Πρόκειται για αποχρώσες ενδείξεις αντιστροφής του ρουν των γεγονότων τα οποία ελέγχουν όχι για πολύ ακόμη οι Γερμανοί.

Στην ουσία όμως και ο ίδιος παραδέχεται ότι οι Γερμανοί οδηγούν το «καράβι στα βράχια», επιστρέφοντας την ένωση σε μια κατάσταση που παρομοιάζεται με την Γερμανία του μεσοπολέμου.

Μήπως όμως ένα τέτοιο σχέδιο εκπορεύεται από σκοτεινά κέντρα πέραν του Ατλαντικού και έχει στόχο να «γυρίσει» την πιο προηγμένη, πολιτικά, οικονομικά, ιστορικά και φυσικά πολιτιστικά ήπειρο στην ίδια σκοτεινή περίοδο του μεσοπολέμου για τον ίδιο ακριβώς σκοπό , δηλαδή να ξεκινήσει ξανά από εκεί ένας ακόμη παγκόσμιος πόλεμος με την Ρωσία αυτήν την φορά;

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα μας με τίτλο (Ρώσος αξιωματούχος: «Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ξεκινήσουν πόλεμο στην Ευρώπη» – Ξεκίνησαν ρωσικές ασκήσεις στο Καλίνινγκραντ), αναφέραμε ότι «οι ΗΠΑ, ενδεχομένως να ξεκινήσουν στρατιωτικές ενέργειες στην Ευρώπη, εφόσον θεωρούν ότι υπάρχει απειλή για τις ευρωπαϊκές χώρες από την Ρωσία». Αυτό ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου στη Μόσχα, από το μέλος της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της ρωσικής ομοσπονδίας Igor Morozov. Κάπου εκεί είναι η αλήθεια.

Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος είπε επίσης ότι θα μπορέσει να «πείσει» και την Βρετανία να αλλάξει στάση , μετά την επανεκλογή με το σχέδιο της νέας συνθήκης της ΕΕ, σε μια προσπάθεια να πείσει τους Βρετανούς να εισέλθουν πραγματικά στην ΕΕ, και όχι να κοιτούν εκ του μακρώθεν.

« Η Βρετανία θα συμμετάσχει όχι αυτήν την φορά σε μια παλαιά Ευρώπη, αλλά στην νέα Ευρώπη. Θέλετε να μείνετε; Αν ναι, πολύ καλύτερα, γιατί δεν μπορώ να δεχτώ να χάσουμε την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ενώ βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την ένταξη της στην ΕΕ. Και αν οι Βρετανοί αποφασίσουν «όχι», τότε αυτό θα γίνει αμέσως », είπε ο Σαρκοζί.

Η κατάσταση την οποία έχει διαμορφώσει η γερμανική κυβέρνηση στην ΕΕ, με την άκρατη λιτότητα και τα ανοικτά σύνορα για τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων μεταναστών έχουν οδηγήσει σε ασφυξία την Ένωση.

Επίσης οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία διεξάγονται εδώ και τόσα χρόνια για « μάτια του κόσμου» με σκοπό να υπάρξει μια στοιχειώδη «επικοινωνία» με τους νέο-οθωμανούς, και να υλοποιούνται τα σχέδια κυρίως της Γερμανίας στον οικονομικό και ενεργειακό τομέα.

Τώρα όμως ακόμα και ο Γάλλος πρώην πρόεδρος Ν.Σαρκοζί εκφράζει μια τάση που έχει «κυριεύσει» την ένωση και τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων πολιτών που δεν αντέχουν άλλο και είτε θα δώσουν την ώθηση να αλλάξει η ένωση αυτή , είτε θα την διαλύσουν στα εξ ων συνετέθη.


pentapostagma
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...