Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Έκτακτο: Ο Λαβρόφ αποκάλυψε το μυστικό σχέδιο των ΗΠΑ στη Συρία

https://1.bp.blogspot.com/-mSyC0_Pwg-8/V--ZvamyciI/AAAAAAACHlQ/rFkGDxppUBQ6arehDMFCdi5mEz3_gcGIgCLcB/s640/7733.jpg
Фото: fedpress.ru

Οι Ηνωμένες Πολιτείες  θέλουν να προστατεύσουν την «Dzhebhat en-Nusra» από την ήττα και να προχωρήσουν με τη βοήθεια της  εναντίον του  προέδρου της Συρίας


Μια αιχμηρή δήλωση σχετικά με την πολιτική των ΗΠΑ στη Συρία έγινε από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για το τηλεοπτικό κανάλι BBC World News. Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, η Ουάσιγκτον παίζει ένα ανέντιμο παιχνίδι, ακόμη  μέχρι σήμερα οι ΗΠΑ δεν έχουν  εκπληρώσει την υπόσχεσή τους  να διαχωρίσουν  την αντιπολίτευση από τους τρομοκράτες.
«Ως μέρος της ΜΤΤ ( της Διεθνούς  Ομάδας  στήριξης της Συρίας  – eg.ru) οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να ξεχωρίσουν την αντιπολίτευση  και μέχρι στιγμής έχουν αποτύχει να ανταποκριθούν. Έχουμε όλο και περισσότερους  λόγους να πιστεύουμε ότι από την αρχή του σχεδίου τους ήταν να προφυλάξουν  την  «en-Nusra» ( είναι η απαγορευμένη οργάνωση στην Ρωσία  «Dzhebhat en-Nusra») από τις επιδρομές και να την αναδείξουν μόνο στην περίπτωση του  «σχέδιου Β» όταν θα ερχόταν η  ώρα για  να αλλάξουν το καθεστώς », – είπε ο Λαβρόφ.

Τόνισε επίσης ότι οι Αμερικανο Ρωσική  συμφωνία για τη Συρία θα είναι αποτελεσματική μόνο αν η Αμερική προχωρήσει  πραγματικά στην απεμπλοκή των εξτρεμιστικών  ομάδων από τις μετριοπαθείς. «Είναι σημαντικό να ξεχωρίσουν  την αντιπολίτευση  από τους τρομοκράτες. Εάν υποστηριχθεί  από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα υπάρξει μια κατάπαυση του πυρός. Φυσικά, εκτός από την  «en-Nusra», – επαναλαμβάνοντας το RIA Novosti τα λόγια του διπλωμάτη.

References  РИА Новости
   ( https://ria.ru/ )


http://www.eg.ru
  tokoutsavaki.blogspot.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...