Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Απόφαση Πούτιν: Μόνιμα οι Ρώσοι στην Μέση Ανατολή – Τι θα γίνει με Τουρκία


Ομόφωνα εγκρίθηκε από τη ρωσική Δούμα η συμφωνία Μόσχας – Δαμασκού

που προβλέπει μονιμοποίηση της αεροπορικής βάσης της Ρωσίας στη Λαττάκεια της Συρίας.

Αυτό σημαίνει πως οι Ρώσοι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από την Μέση Ανατολή, προκειμένου οι δυνάμεις της Νέας Τάξης να προχωρήσουν ανενόχλητες στην προώθηση των σχεδίων τους.

Επιπλέον, το Κρεμλίνο σε περίπτωση «τυχαίας» ανάφλεξης ή θερμού επεισοδίου σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, λόγω της έκρυθμης κατάστασης μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας, έχει αποφασίσει την άμεση εμπλοκή της Ρωσίας σε πολεμική σύγκρουση με αρχή την Τουρκία.

Η συμφωνία με την Συρία προβλέπει διπλωματική ασυλία για κάθε Ρώσο στρατιώτη της αεροπορικής βάσης.

«Η Ρωσία είναι φιλειρηνική χώρα και πάντα τονίζουμε ότι κάνουμε τα πάντα για να διατηρούμε την ειρήνη. Αναφορικά με την επιχείρηση στη Συρία, είναι μια μάχη κατά της τρομοκρατίας, μια μάχη απέναντι στο κακό και αυτό είναι ένα θέμα που απασχολεί τόσο τους Ρώσους όσο και τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος της Δούμα.

Η συνθήκη υπογράφηκε στη Δαμασκό τον Αύγουστο του 2015, ένα μήνα πριν ξεκινήσει η ρωσική αεροπορική επιχείρηση στη Συρία.

Σημειώνεται πως η ναυτική βάση που διατηρεί η Μόσχα στην Ταρτούς δεν καλύπτεται από τη συμφωνία και κάποιοι Ρώσοι βουλευτές δεν αποκλείουν να αποτελέσει αντικείμενο ξεχωριστής συνθήκης.ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...