Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Τα αντίσκηνα κατέκλυσαν την πόλη του φωτός

 
Από τις αρχές της εβδομάδας όταν ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης της παραγκούπολης της «Ζούγκλας» του Καλαί στη Γαλλία,
ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που κοιμούνται στους δρόμους του Παρισιού έχει αυξηθεί τουλάχιστον κατά ένα τρίτο.

Εκατοντάδες σκηνές έχουν στηθεί από μετανάστες- κυρίως Αφρικανούς που υποστηρίζουν ότι είναι από το Σουδάν- οι οποίοι έχουν τοποθετήσει χαρτόκουτα στο έδαφος για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο κρύο, κατά μήκος των λεωφόρων και σε ένα κανάλι στο βορειανατολικό τμήμα του Παρισιού.Η Κολόμπ Μπροσέλ, αντιδήμαρχος του Παρισιού για θέματα ασφαλείας δήλωσε στο Reuters ότι η παρουσία προσφύγων στις περιοχές αυτές δεν είναι κάτι το καινούργιο, ωστόσο αυξήθηκε σημαντικά αυτήν την εβδομάδα.

«Έχουμε καταγράψει μια μεγάλη αύξηση από τις αρχές της εβδομάδας. Χθες, οι ομάδες μας μέτρησαν 40 έως και 50 νέες σκηνές σε διάστημα δύο ημερών» σημείωσε η αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή ο αριθμός των σκηνών είναι 700 με 750.

Αυτό σημαίνει ότι 2.000- 2.500 άνθρωποι κοιμούνται στην περιοχή σε σύγκριση με τους περίπου 1.500, λίγες ημέρες νωρίτερα, τόνισε η ίδια.

«Δεν πρόκειται για μια εκρηκτική αύξηση των αριθμών, αλλά καταγράφεται μια σαφής άνοδος...Ορισμένοι είναι από το Καλαί, άλλοι από άλλες περιοχές» είπε η Μπροσέλ. Επίσης υποστήριξε ότι είναι ευθύνη της κεντρικής διοίκησης κι όχι των τοπικών αρχών, να λάβουν μέτρα.
«Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να μεταφερθούν σε καταφύγια» τόνισε.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε σήμερα ότι οι αυτοσχέδιοι καταυλισμοί στο Παρίσι θα διαλυθούν το επόμενο διάστημα.ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...