Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Κλειστά τα σχολεία αύριο στα Ιωάννινα - Ε.Λέκκας: «Άγνωστο το ρήγμα του σεισμού - Μας προβληματίζει η έντονη σεισμική δραστηριότητα»


«Μας προβληματίζει, πρώτον, ότι έχουμε πάρα πολλούς σεισμούς και διεγείρουν το επιστημονικό μας ενδιαφέρον. Είναι ένα άγνωστο ρήγμα», είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας σε ρ/σ.

Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας σε ρ/σ ανέφερε για τον χθεσινό σεισμό των 5,3 Ρίχτερ στα Γιάννενα: «Τον σεισμό ακολούθησαν δεκάδες μικρότεροι σεισμοί, δέκα από αυτούς είχαν μέγεθος της τάξεως των 4 έως 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ».

«Μέχρι τώρα εκδηλώθηκαν 160 σεισμοί», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Ο καθηγητής τόνισε ότι οι ζημιές που έχουν σημειωθεί στην περιοχή είναι μικρές, σε παλιά κυρίως σπίτια.

«Μας προβληματίζει, πρώτον, ότι έχουμε πάρα πολλούς σεισμούς και διεγείρουν το επιστημονικό μας ενδιαφέρον», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Λέκκας και συμπλήρωσε: «Το δεύτερο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μία περιοχή και με μία σεισμογόνο ζώνη που δεν έχουμε την προϊστορία της. Δεν έχουμε προηγούμενη αναφορά ούτως ώστε να μπορέσουμε να αποτιμήσουμε συνολικά τη σημερινή συμπεριφορά του».

«Είναι ένα άγνωστο ρήγμα. Χαρτογραφημένο βέβαια, αλλά δεν έχει ονοματιστεί. Τώρα περιμένει το όνομά του. Κατά πάσα πιθανότητα είναι το ρήγμα Καλπακίου Ιωαννίνων», δήλωσε ο κ.Λέκκας.
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...