Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Ο Ερντογάν Δηλώνει πως Αυτός Αποφασίζει για τις Εξελίξεις στην Μέση Ανατολή !!!

https://3.bp.blogspot.com/-PfylQMjYHSs/V_5BIsjIzOI/AAAAAAAAZkQ/7HQdDDDHk1oFg5n-k9PnhxhiNPAdA8KswCLcB/s400/ERD%2BNEA%2BFOTO.jpg
Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Πόσο αρρωστημένο μυαλό τελικά θα πρέπει να είναι ο Ερντογάν, όταν έχει εισβάλει σε μια ξένη χώρα όπως το Ιράκ και όταν ο Ιρακινός πρωθυπουργός τον καλεί να αποχωρήσει από το ξένο έδαφος, αυτός εντελώς προκλητικά με ψηφοφορία στην τουρκική βουλή παρατείνει για ένα ακόμα έτος την κατοχή με το "έτσι θέλω". Μάλιστα όταν ο π/θ του Ιράκ μπροστά σε αυτή την νέα κατάσταση, του υπενθυμίζει ότι δεν μπορεί από μόνος του να αποτελεί κατοχική δύναμη σε μια ξένη χώρα και ότι θα αναγκασθεί να πολεμήσει εναντίον των τουρκικών δυνάμεων για την απελευθέρωση της χώρας του, η απάντηση που έλαβε ήταν κάτι παραπάνω από προκλητική, αφού ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο al-Abadi, δεν έχει το επίπεδο να συζητάει μαζί του και ότι θα κάνει ότι θέλει, θεωρώντας προφανώς ότι αποτελεί την υπερδύναμη στην περιοχή. Δηλαδή πρόκειται για μια εντελώς νοσηρή κατάσταση, που οδηγεί μαθηματικά προς μια γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή, αφού οι απόψεις του Τούρκου μαφιόζου δεν θα είναι διαφορετικές όσον αφορά τις σχέσεις του και με άλλες γειτονικές χώρες, οι οποίες θεωρεί ότι του ανήκουν, όπως η Συρία, η Ελλάδα, η Κύπρος, ...

Έτσι, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο ο Ιρακινός Πρωθυπουργός Haider al-Abadi, δήλωσε προς τον Ερντογάν σε αντίδραση στην τουρκική απόφαση να μην αποχωρήσουν από τα εδάφη του Ιράκ για ένα ακόμα χρόνο ότι, " δεν είμαστε εχθρός σας και θα απελευθερώσουμε τα εδάφη μας με την βοήθεια των αφοσιωμένων ανδρών μας και όχι με κλήσεις μέσω βίντεο ", υπονοώντας σαφέστατα την αντίδραση Ερντογάν στο πραξικόπημα εναντίον του την 15 Ιουλ., καθώς επίσης ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας στο Ιράκ θα προξενήσει έναν περιφερειακό πόλεμο και κάλεσε τους Τούρκους να αποσύρουν αμέσως τα στρατεύματα κατοχής.

Στη συνέχεια ο Ερντογάν κατά την 9η Σύνοδο του Συμβουλίου Χωρών του Ευρασιατικού Ισλάμ απάντησε στον Ιρακινό πρωθυπουργό με απίστευτη αλαζονεία αναφέροντας ότι, " Εσύ δεν έχεις ούτε την ποιότητα μου ούτε το επίπεδο μου, κατάλαβε που βρίσκεσαι. Εμείς θα πάμε με τον δικό μας τρόπο στην Μοσούλη"

Θεωρούμε ότι αυτά τα απίστευτα, μόνο προβληματισμό και ανησυχία μπορούν να προκαλέσουν. Το πλέον όμως ανησυχητικό είναι ότι αυτή την συμπεριφορά την ανέχονται Ρωσία και ΗΠΑ, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει τόσο σε επιπλέον αστάθεια στην Συρία και το Ιράκ, όσο και σε νέες διεκδικήσεις στο Αιγαίο και την Κύπρο. Ήδη βλέπουμε τον ΟΗΕ να δέχεται δημιουργία τουρκικών βάσεων στην Κύπρο ως μέρους του σχεδίου λύσης που ετοιμάζεται, ενώ τα τουρκικά υποβρύχια αλωνίζουν στο Αιγαίο.


Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο


analystsforchange.org
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...