Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

ΚΥΠΡΟΣ - ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΛΕΒΕΝΤΕΣ! (βίντεο)


Τιμή και περηφάνια για την Εθνική Φρουρά, παρά τις (πετυχημένες) προσπάθειες υποβάθμισής της. Κρατήστε ψηλά το κεφάλι παλικάρια!

Το μήνυμα πως πρέπει να εξοπλιστούμε με θάρρος για να βρούμε το δρόμο της ειρήνης, έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης, στο πλαίσιο των εορτασμών της 1ης Οκτωβρίου.

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί στη Λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. Παρέλασαν πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα της Εθνικής Φρουράς και ΕΛΔΥΚ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας.

cyprus_parelasi_koritsaki

Στη δήλωση από το χώρο της παρέλασης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε αρχικά την ιδιαίτερη ικανοποίηση για το αίσθημα υπερηφάνειας που έχει δώσει η ΕΦ μέσα από την άρτια διοργάνωση αλλά και την εξαιρετική επίδειξη ικανοτήτων στην παρέλαση.

“Θέλω να συγχαρώ θερμά τον Αρχηγό της ΕΦ, τους Επιτελείς του, τους αξιωματικούς των διαφόρων σωμάτων”, είπε, και ευχήθηκε σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό, Ε/κ και Τ/κ, χρόνια πολλά για την ημέρα της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

cyprus_parelasi1

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε το μήνυμα πως “αυτό που χρειάζεται είναι η επικέντρωση της προσοχής μας όχι σε αμυντικούς ή οποιουσδήποτε άλλους σχεδιασμούς, εξοπλισμούς και λοιπά, αλλά να εξοπλιστούμε με θάρρος για να βρούμε τους στόχους και το δρόμο της ειρήνης”.

Τόνισε πως μέσα από τη μετεξέλιξη θα δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες, με βάση τις οποίες ολόκληρος ο λαός, μακριά από τα όποια βαρίδια του παρελθόντος, θα ζήσει μαζί σε ένα σύγχρονο κράτος που θα σέβεται απόλυτα τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ και των ΗΕ.“Μόνο μέσα από την ειρήνη μπορεί να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες. Εύχομαι και πάλι χρόνια πολλά και ό,τι καλύτερο στον κυπριακό λαό”, κατέληξε.

Το μήνυμα Καμμένου

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος που εκπροσωπούσε την ελληνική κυβέρνηση, υπενθύμισε πως η εθνική ανεξαρτησία της Κύπρου γράφτηκε με αίμα ηρώων και πως, όσο παραμένει σκλαβωμένη, «η μητέρα πατρίδα θα είναι εδώ προκειμένου να διασφαλίσει ότι η λύση που θα δοθεί θα είναι μια λύση, που προϋποθέτει την αποχώρηση των όλων των δυνάμεων της κατοχής».

cyprus_parelasi2

«Η Κύπρος είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Δεν χρειάζεται ούτε μεσολαβητές, ούτε εγγυητές. Η λύση του κυπριακού θα είναι η αποχώρηση των δυνάμεων και μη ύπαρξη κάθε είδους εγγυήσεων. στην προσπάθεια αυτή η Ελλάδα βρίσκεται δίπλα στην Κύπρο», κατέληξε.

Στεφάνι στον Μακάριο

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου τελέστηκε Τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων. Ακολούθως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, στο Προεδρικό.

 

Ελικόπτερο πέταξε για την παρέλαση και έκανε διάσωση!

Σε εξέλιξη βρίσκεται αποστολή έρευνας και διάσωσης 70 ναυτικά μίλια της Πάφου μετά από καρδιακή προσβολή ενός προσώπου.

Σ​ύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, ελικόπτερο, ενώ κατευθυνόταν προς την στρατιωτική παρέλαση για την 56η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς την Πάφο για τη διάσωση.

Οι διασώστες παρέλαβαν τον ασθενή από το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Silhouette και το μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.hellasforce.com
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...