Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

PRIMA I NOSTRI! «ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ!! ΜΙΑ… ΚΟΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΕΙΔΗΣΗ

1
ΜΙΑ… ΚΟΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΕΙΔΗΣΗ

«ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ»! ΑΥΤΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ!!! ΕΔΩ;;;;;;;;;;;;;;;;
‘PRIMA I NOSTRI’!

ΤΟ «ΠΙΑΣΑΤΕ» ΤΟ …ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ;;;


(ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ, Κ Ο Β Ο Ν Τ Α Ι ‘ΜΑΧΑΙΡΙ’ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ …»ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ»;;;)
Προ 9 ημερών μόλις, δηλαδή την Κυριακή 25η Σεπτεμβρίου οι κάτοικοι του Ticino (Τιτσίνο), του νοτιότερου καντονιού της Ελβετίας, ψήφισαν (ΠΡΟΣΕΞΤΕ! ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΚΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!) για την προστασία των ντόπιων εργατών ενάντια στις πιέσεις του φθηνού ξένου εργατικού δυναμικού. 


2
3

Η πρωτοβουλία που ονομάστηκε «Πρώτα οι Δικοί Μας» (ΤΟ «ΠΙΑΣΑΤΕ»; «ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ»! ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΛΟΙ;) που πρότεινε το Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα, κέρδισε το 58% των ψήφων σε ένα τοπικό δημοψήφισμα για το καυτό αυτό ζήτημα, αναφέρει το ιστολόγιο του ‘κόκκινου ουρανού’.

4

Η πρωτοβουλία είχε σκοπό να αναγκάσει τις επιχειρήσεις, να δώσουν προτεραιότητα στους ντόπιους που αναζητούν εργασία, εις βάρος των αλλοδαπών, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν ήδη το 27% του πληθυσμού και ένα επιβλητικό 44% του εργατικού δυναμικού. 

5

Η ψηφοφορία α ψ ή φ η σ ε την ευρωπαϊκή πολιτική των «ανοικτών συνόρων» της Σένγκεν, η οποία επιτρέπει τους Ιταλούς μετακινούμενους εργαζόμενους (που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού), να ρίξουν τους μισθούς και να εξασφαλίσουν μια σταθερή ροή χρημάτων, από το ιταλόφωνο Τιτσίνο προς την Ιταλία. 

View from Castel Grande, Bellinzona, Ticino, Switzerland
 View from Castel Grande, Bellinzona, Ticino, Switzerland

Ωστόσο, όπως έκαναν στο εθνικό δημοψήφισμα του 2014 για την μετανάστευση, οι ψηφοφόροι του Τιτσίνο, έδειξαν για άλλη μια φορά ΣΟΦΙΑ σε αυτή την χαλιναγώγηση του ξένου μεριδίου της αγοράς εργασίας…

7

Με οργή λοιπόν, καταγγέλλουν οι κάτοικοι του Τιτσίνο, ότι Ιταλοί εργαζόμενοι σε εστιατόρια και άλλες συναφείς επιχειρήσεις, εργάζονται την ημέρα στην πόλη, με αποτέλεσμα να μειώνονται τα ημερομίσθια για τους ντόπιους, αλλά και να αυξάνονται τα ποσοστά της ανεργίας!

Switzerland. Canton Ticino. Sementina valley. "Caracs" Tibetan bridge. The 270 m long Tibetan bridge build by the Foundation Curzútt-S. Barnard allows the passage of the rugged valley that separates the communities of Sementina and Monte Carasso, two towns located in front of Bellinzona. The bridge joins the stone made village of Curzútt to the hiking path of “Via delle Vigne”, allowing people to make excursions in an area characterized by a landscape rich in cultural heritages. Anchored at a height of 696 m, the bridge rises 130 m above the ground. The walkway, large approximatively one meter, is made of larch wood. Crossing it is a unique experience that represents a true challenge. The safety measures guarantees a risk-free approach and make it a top-attractions either for young intrepid or adventurous families. 14.05.2015 © 2015 Didier Ruef

Τα βράδια, οι …»τετραπέρατοι» και συμφεροντολόγοι Ιταλοί εργαζόμενοι, επιστρέφουν(!) στη χώρα τους, στην οποία το κόστος ζωής είναι χαμηλότερο, ενώ στην Ελβετία τα ημερομίσθια που λαμβάνουν είναι 50% υψηλότερα από την πατρίδα τους! Υπολογίζεται ότι κάθε ημέρα διασχίζουν τα σύνορα για να εργαστούν στο ιταλόφωνο καντόνι, 62.000 Ιταλοί!!!!!!!

9

ΟΠΟΤΕ ΠΛΕΟΝ, ο οικονομικός εθνικισμός, αντιστέκεται στην ΜΑΥΡΗ ατζέντα της παγκοσμιοποιήσεως και για αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο, οι …αριστεροί ήδη γκρινιάζουν, ότι το μέτρο είναι «αντισυνταγματικό»… (ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΕΣ «ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ», ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, «ΠΙΠΙΛΑΝΕ» ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ! ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ «ΣΥΝΕΝΟΗΜΕΝΟΙ»…).

10

Όπως είναι γνωστό, χάρις στους ΕΞΟΧΩΣ ευφυείς σχεδιασμούς του Ιωάννου Καποδίστρια, όσο υπήρξε διπλωμάτης του Τσάρου, η Ελβετία έχει 26 καντόνια, τα οποία είναι διοικητικές υποδιαιρέσεις της Ελβετικής Συνομοσπονδίας. Κάθε καντόνι έχει το Σύνταγμα, το Νομοθετικό Σώμα, την κυβέρνηση και τα Δικαστήριά του…
(Και οι Ελβετοί κάθε έτος τον τιμούν, χωρίς να ξεχνούν τί του οφείλουν. Οι εορτασμοί για τον Καποδίστρια στην Ελβετία, άν διερωτάσθε, ναί, «βεβαίως», εδώ τις …»θάβουν»!)hellasforce.com
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...