Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

To Καστελόριζο και η ΑΟΖ είναι ο στόχος των Τούρκων…Τα γράφαμε αλλά!

Το γράψαμε και δυστυχώς πάλι επιβεβαιωθήκαμε αλλά στο ΥΠΕΞ της Ελλάδος φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνουν από τέτοια το λέμε και το ξααναγράφουμε μπας και ξυπνήσουν…Ο Στόχος των Τούρκων είναι το Καστελόριζο και η ΑΟΖ, τα άλλα δεν μετράνε!

Σε πρόσφατη ανάρτησή μας το είχαμε επισημάνει ξανά ,αλλά κάποιοι περί άλλων τυρβάζουν και δυστυχώς τρέχουμε πίσω απο τα γεγονότα !Έπρεπε να έρθει η Τουρκική ΝΟΤΑΜ και να μας το  ξεκαθαρίσει…Ποιο καθαρά δεν γίνεται ,το παιχνίδι της Τουρκίας  παίζεται εδώ!

Στο Στόχαστρο το Καστελόριζο και η ΑΟΖ…Πρόκληση από το Τούρκικο ΥΠΕΞ! 2/10/2016

Στόχο οι Τούρκοι έβαλαν το Καστελόριζο και την ΑΟΖ  και όποιος δεν το έχει καταλάβει ακόμη και δεν ακολουθεί…θα βρεθούμε μπροστά σε Τετελεσμένα!

Με μία προκλητικότατη αν και αναμενόμενη η ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για ζήτημα κυριότητας με νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο και θέμα με τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Στην ίδια ανακοίνωση χαρακτηρίζονται αναληθείς οι καταγγελίες περί μεταβίβασης της κυριαρχίας νησιών ή νησίδων στο Αιγαίο σε άλλη χώρα μετά το έτος 2003.
 
clipboard02-3-thumb-large

Αναλυτικά αναφέρεται: «Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια σειρά από αλληλένδετα προβλήματα σε σχέση με το Αιγαίο.

Μεταξύ των προβλημάτων αυτών περιλαμβάνεται και η κυριότητα ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο και σε σύνδεση με αυτό, το ότι δεν υπάρχουν μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας θαλάσσια σύνορα που να έχουν καθοριστεί με διεθνή συμφωνία που έχει ισχύ.

Όπως είναι γνωστό, τα ζητήματα του Αιγαίου εξετάζονται στο πλαίσιο των υφιστάμενων μηχανισμών διαλόγου με την Ελλάδα».

Η ανακοίνωση καταλήγει με τη φράση «τα τελευταία 13 χρόνια δεν υπήρξε αλλαγή ως προς το καθεστώς των νησίδων, των νησίδων και των βραχονησίδων στο Αιγαίο».

 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...