Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Νέο μπλόκο σε πλειστηριασμούς: Ένταση και αποκλεισμός του Ειρηνοδικείου στο Ηράκλειο - «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνουν πλειστηριασμοί στο Ηράκλειο. Θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας» (vid)

http://www.newsit.gr/files/Image/2016/10/06/resized/33332222_454_355.jpg
Οι συμβολαιογράφοι πήγαν το πρωί της Πέμπτης να πιάσουν δουλειά στα δικαστήρια Ηρακλείου αλλά έπεσαν πάνω στους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να ματαιωθούν οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί.

Πολίτες του Ηρακλείου απέκλεισαν νωρίς το πρωί την είσοδο του ειρηνοδικείου και δεν επέτρεψαν την είσοδο στους συμβολαιογράφους. Αποτέλεσμα είναι να ακυρωθούν οι προγραμματισμένοι για σήμερα πλειστηριασμοί, με τους κατοίκους να προειδοποιούν με νέες δυναμικές κινητοποιήσεις. '«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνουν πλειστηριασμοί στο Ηράκλειο. Θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας» έλεγαν χαρακτηριστικά.Ένταση στη Θεσσαλονίκη

Η λέξη «ένταση» είναι λίγη για να περιγράψει αυτό που, επικράτησε, την Τετάρτη, έξω από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στο Ειρηνοδικείο, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ακόμα μια διαδικασία πλειστηριασμών, με τις αντιδράσεις του κόσμου ενάντια στους πλειστηριασμούς, να λαμβάνουν πλέον τη μορφή κινήματος.

Οι αστυνομικές αρχές απαγόρευσαν στους διαμαρτυρόμενους να μπουν στην αίθουσα του πλειστηριασμού, για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

Και αυτό, όπως τόνισαν, προκύπτει με απόφαση του εισαγγελέα.

Όμως λογάριαζαν χωρίς την αντίδραση του πλήθους, το οποίο επιδόθηκε σε ένα ξαφνικό «ντου» εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ, με μπουνιές, κλωτσιές και αντικείμενα, να προσγειώνονται πάνω σε... αστυνομικές ασπίδες, κράνη όποιον αστυνομικό βρισκόταν μπροστά τους.Ένταση και στα ειρηνοδικεία Αθηνών και Περιστερίου

Ένταση, όμως, σημειώθηκε νωρίτερα και στα ειρηνοδικεία Αθηνών (στην οδό Λουκάρεως) και Περιστερίου. Στο Περιστέρι ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν 3 πλειστηριασμοί- μιας πρώτης κατοικίας και δύο καταστημάτων. Έξω από το Ειρηνοδικείο είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 25 άτομα που δεν επέτρεψαν την είσοδο των συμβολαιογράφων εντός του κτιρίου και έτσι η διαδικασία αναβλήθηκε.

Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας είχαν προγραμματισθεί να βγουν στο σφυρί τρία διαμερίσματα, και τα τρία είναι πρώτες κατοικίες. Και εκεί συγκεντρώθηκε κόσμος με αποτέλεσμα η διαδικασία να αναβληθεί.
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...