Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Στο "σφυρί" σπάνια κρητική περικεφαλαία 2.700 χρόνων, μοναδικό δείγμα της τέχνης των αρχαίων Κρητών!- Την πουλά εταιρεία στο Λονδίνο! (φωτο)


Μια σπάνια περικεφαλαία από την Κρήτη των αρχαίων χρόνων, "ηλικίας" σχεδόν 2.700 ετών, βγαίνει στο "σφυρί" στα τέλη της εβδομάδας στο Λονδίνο! Το μοναδικό αυτό εύρημα, που βρίσκεται σε χέρια ιδιωτών, θα πουληθεί σε δημοπρασία από την εταιρεία Kallos Gallery, στην κατοχή της οποίας βρίσκεται.

Πρόκειται για εξαιρετικό δείγμα της αρχαίας κρητικής τέχνης και είναι η μία από τις δυο όμοιες περικεφαλαίες που υπάρχουν σήμερα. Η άλλη είχε βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Κρίστις το 2010, με τιμή εκκίνησης τα 842.500 δολάρια.Το εξαιρετικό αρχαίο αντικείμενο κατασκευάστηκε το 650- 620 πΧ και πρέπει να ήλθε στο φως κατά τον 19ο αιώνα, όταν η οθωμανική διοίκηση και ξένοι περιηγητές έβγαζαν στην Ευρώπη και πουλούσαν σε πλούσιους συλλέκτες μοναδικά αντικείμενα της αρχαίας κληρονομιάς του νησιού.

Οι διοργανωτές της δημοπρασίας του Λονδίνου, αλλά και αυτοί του οίκου Κρίστις, περιγράφουν την περικεφαλαία ως ένα αριστούργημα της αρχαίας ελληνικής τέχνης και το καλύτερο δείγμα από τα όσα έχουν βρεθεί ποτέ.Εκτός από το εντυπωσιακό "λοφίο" είναι χαραγμένες πάνω του τέσσερις παραστάσεις από την ελληνική μυθολογία, ανάμεσα στις οποίες είναι ο αποκεφαλισμός της Γοργόνας Μέδουσας από τον Περσέα.

Η τιμή πώλησης δεν έχει αναφερθεί, αλλά αν συγκρίνουμε την αντίστοιχη δημοπρασία του 2010, προφανώς θα ξεπεράσει το 1 εκατ. δολάρια!


candianews.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...