Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Αποχαιρέτισε το Ισλάμ και τον "ιερό αγώνα" - Έχωσε 3 εκ. δολάρια στην τσάντα και εξαφανίστηκε από τη Ράκκα

 
Freepen.gr - Ο Abu Okruma al-Anbari, οικονομικός διευθυντής της ISIS στη Raqqa της Συρίας εγκατέλειψε τις τάξεις της ομάδας αφού λήστεψε πρώτα την κεντρική τράπεζα της οργάνωσης.

Ο Anbari, ένας ιρακινός υπεύθυνος για τις οικονομικές υποθέσεις της ISIS στο κέντρο της Raqqa, φέρεται να έχει διαφύγει από την "πρωτεύουσα" της ISIS με την οικογένειά του νωρίτερα την Πέμπτη.

«Ο Al-Anbari λήστεψε την κύρια Τράπεζα στη Raqqa πριν διαφύγει» σημειώνει ο τοπικός ακτιβιστής στα μέσα ενημέρωσης Taim Khalil επικαλούμενος την ISIS.

«Πηγές στην τράπεζα επιβεβαίωσαν ότι περισσότερα από $ 3 εκατομμύρια έλειπαν μετά το άδειασμα του γραφείου του Anbari και τη διαφυγή του προς άγνωστη κατεύθυνση» ανέφερε ο Khalil.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφερους ότι στην πόλη επικρατεί μια κατάσταση συναγερμού μετά το περιστατικό το οποίο αποτελεί νέο πλήφμα στην οργάνωση καθώς ήδη η οικονομική πίεση είναι ασφυκτική αφού οι Κούρδοι με την κατάληψη του Tel Abyad και της Manbij έχουν κλείσει τα κύρια σημεία διέλευσης στα τουρκο-συριακά σύνορα, εμποδίζοντας με τον τρόπο αυτό το λαθρεμπόριο αργού πετρελαίου.ani.
 
 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...