Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες φορολογούμενους είναι πλέον οφειλέτες στην εφορία. 487 κατασχέσεις την ημέρα για χρέη στο Δημόσιο!

http://www.xrimaonline.gr/thumbnail?filepath=/contentfiles/slider/oikonomia/katasxeseis.jpg&width=848

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται πλέον το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αφού περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες φορολογούμενους είναι πλέον οφειλέτες στην εφορία.

Σύμφωνα, ειδικότερα, με νέα στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, οι φορολογούμενοι που έχουν απλήρωτες οφειλές προς τις Εφορίες, αυξήθηκαν περίπου κατά 340.000 μέσα σε ένα μήνα, καθώς στο τέλος Σεπτεμβρίου έφθασαν τα 4,37 εκατομμύρια!

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι φορολογικές αρχές επιβάλλουν με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς κατασχέσεις σε περιουσίες, καταθέσεις και εισοδήματα εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου, στην προσπάθειά τους να αυξήσουν τις εισπράξεις των χρεών.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι ρυθμοί επιβολής αναγκαστικών μέτρων είσπραξης αυξήθηκαν θεαματικά, καθώς οι κατασχέσεις που επιβλήθηκαν σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου ανήλθαν σε 14.626 έναντι μόλις 39 τον Αύγουστο, δηλαδή 487 κατασχέσεις την ημέρα για χρέη στο Δημόσιο!

Συνολικά στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016 οι κατασχέσεις που επιβλήθηκαν σε περιουσιακά στοιχεία, καταθέσεις και εισοδήματα οφειλετών του Δημοσίου ανήλθαν σε 93.873.


xrimaonline
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...