Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Επίσκεψη Ομπάμα: Φάτε... ελπίδα μετά από 6 χρόνια πείνας!


Επίσκεψη Ομπάμα: «Καληνύχτα και καλή τύχη» θα είναι το μήνυμα που θα στείλει ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, παρά τις προσδοκίες που καλλιεργεί στο λαό η κυβέρνηση Τσίπρα – «Καλώς το μάγο με τα δώρα», φωνάζουν στην κυβέρνηση Τσίπρα που περιμένουν μετά την επίσκεψη να κρύψουν κάτω από το χαλί την κυβερνητική ανεπάρκεια στη διοίκηση της χώρας.

Δεν χρειάζεται να είσαι κορυφαίος πολιτικός αναλυτής για να καταλάβεις το στίγμα των προθέσεων του Μπάρακ Ομπάμα. Το έδωσε ο ίδιος πριν ακόμα έρθει στην Ελλάδα με συνέντευξή του στην Καθημερινή

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται ελπίδα», είπε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ και… ράγισαν και οι πέτρες!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο μεγάλος ανθρωπιστής και δημοκράτης Μπάρακ Ομπάμα και όλα όσα εκπροσωπεί ο ίδιος και η παράταξή του, πιστεύουν ότι μετά από 6 χρόνια ανθρωποκτόνας λιτότητας, μετά από 6 χρόνια ανεργίας, πείνας και ανέχειας, ο ελληνικός λαός χρειάζεται ελπίδα!!!

Αυτό λοιπόν είναι το συμπέρασμα των Αμερικανών;

Από όλα όσα συνέβησαν εν μέσω μνημονίων η πανίσχυρη δύναμη του πλανήτη εξάγει το συμπέρασμα ότι από την Ελλάδα λείπει ελπίδα;

Γι’ αυτό το λόγο τον υποδέχεται ο Αλέξης Τσίπρας;

Για να μας πουλήσει ελπίδα;

Μα η ελπίδα δεν τρώγεται, δε γεμίζει στομάχι.

«Ο στόχος του ταξιδιού είναι να καθησυχάσει όλο τον κόσμο εξηγώντας ότι οι ΗΠΑ διένυσαν μια δύσκολη προεκλογική περίοδο αλλά αυτό τελείωσε. Εκτός κι αν έχουμε πολύ απλά ένα διαφορετικό σενάριο», δηλώνει η Χίδερ Κόνλεϊ, του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών.

Αξιομνημόνευτο είναι πάντως ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Ντόναλντ Τραμπ αμφισβήτησε την καταλληλότητα ή τη λειτουργία παλιών συμμαχιών, όπως του ΝΑΤΟ, την παγκόσμια συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Για επενδύσεις ούτε λέξη από τον κ. Ομπάμα.

Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό ότι επί των θητειών του Μπάρακ Ομπάμα, οι ΗΠΑ δεν βοήθησαν ούτε κατ’ ελάχιστον τη δοκιμαζόμενη Ελλάδα επι του πρακτέου.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν πρόκειται να πει απολύτως τίποτα συγκεκριμένο περί επενδύσεων.

Θα περιοριστεί σε γενικότητες και αερολογίες, όπως έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα της κρίσης και στο τέλος, φεύγοντας, θα… πετάξει κι ένα «Καληνύχτα και καλή τύχη Έλληνες»

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται ελπίδα»

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται ελπίδα» τιτλοφορείται αποκλειστική συνέντευξη του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», με την οποία- λίγο πριν φθάσει στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη- στέλνει σαφή μηνύματα τόσο προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, όσο και προς τους εταίρους και τους δανειστές της χώρας.

Σημεία της συνέντευξης του Αμερικανού Προέδρου δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, σύμφωνα με τα οποία ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρει ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να δίνουν «τεράστια σημασία στη συμμαχία με την Ελλάδα» και πως η Ουάσιγκτον είναι στενός εταίρος «στην πάταξη της τρομοκρατίας προκειμένου να ανακόψουμε τη ροή ξένων τρομοκρατών και να αποτρέψουμε τρομοκρατικές επιθέσεις».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τονίζει ακόμη ότι «όσο η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει τα επώδυνα βήματα στις μεταρρυθμίσεις και εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι μετανάστες αντιμετωπίζονται με τάξη και ανθρώπινο τρόπο, οι Έλληνες πολίτες θα έχουν έναν φίλο και σύμμαχο στις ΗΠΑ».

Επισημαίνει ότι «η Ελλάδα έπρεπε να κάνει βήματα για να μεταρρυθμίσει την οικονομία της και θέλω να συγχαρώ την ελληνική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Τσίπρα, και τον ελληνικό λαό για τα δύσκολα και επώδυνα βήματα που έχουν κάνει για να δείξουν ότι η Ελλάδα εργάζεται για να βοηθήσει τον εαυτό της».

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρει εξάλλου: «Θα συνεχίσω να προτρέπω τους πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν τα βήματα που είναι απαραίτητα ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να επιστρέψει σε υγιή οικονομική ανάπτυξη, περιλαμβανομένης και της παροχής ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους».
Στο πρακτικό μέρος της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου επί ποδός βρίσκονται 4.000 αστυνομικοί. Σύμφωνα με πληρφορίες η ομιλία του μεταφέρεται στο Μουσείο της Ακρόπολης από το ίδρυμα Νιάρχος όπως αναφερόταν στην πρόσκληση, μετά την κοινή απόφαση αμερικανών πρακτόρων και των Ελληνικών αρχών ότι η Πνύκα που είχε αρχικά επιλεγεί δεν τηρεί τις προϋποθέσεις ασφαλείας.

Μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο, ο Αμερικανός Πρόεδρος αναμένεται ότι θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Αργότερα, ο Μπαράκ Ομπάμα θα πραγματοποιήσει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο τέλος της οποίας οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου των ΗΠΑ στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Φρούριο» η Αθήνα

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε επανασχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση της αστυνόμευσης γύρω από πρεσβείες και στόχους ξένων συμφερόντων. Μάλιστα, θα γίνουν αλλαγές και προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των περιπολιών, ώστε να μην αποτελούν εύκολο στόχο.

Για την ασφάλεια του πλανητάρχη περισσότεροι από 3.000 Έλληνες αστυνομικοί υπολογίζεται ότι θα επιστρατευθούν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ θα ταξιδέψουν από την Ουάσινγκτον περίπου 300 πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και προσωπικό ασφαλείας, μεταφέροντας μαζί τους, μεταξύ άλλων, ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό και θωρακισμένα οχήματα για τις μετακινήσεις του.

Είναι ενδεικτικό ότι η συνοδεία του Μπάρακ Ομπάμα φθάνει τα 770 άτομα, ενώ έχουν ενοικιαστεί 440 οχήματα.

Τα τελευταία 24ωρα γίνονται πυρετώδεις συσκέψεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στη ΓΑΔΑ, «πονοκέφαλος» για την ΕΛ.ΑΣ. αποτελούν οι δεκάδες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και διαδηλώσεεις που έχουν εξαγγελθεί από αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς, συνδικάτα και κοινωνικούς φορείς, λαμβάνοντας υπόψη ότι η επίσκεψη Ομπάμα λαμβάνει χώρα εν μέσω του τριήμερου εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.


newsbomb.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...