Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ε.Ε. ψήφισε για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Στρατού!

 http://www.i-gata.gr/wp-content/uploads/2016/11/EU-735031-990x587.jpg

Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν προϋπολογισμό 470 εκατ. ευρώ το έτος για την SUPER FORCE, τον στρατό θα υπερασπιστεί την Ευρώπη

Ψηφίστηκε νομοσχέδιο για την δημιουργία του ευρωπαϊκού στρατού. Ο στρατός θα οργανωθεί και θα λειτουργήσει σύμφωνα με το express.co.uk, σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά το ψήφισμα των ευρωβουλευτών σήμερα και πρόκειται για τη δημιουργία μιας σούπερ στρατιωτικής δύναμης, η οποία θα δύναται να δρα και ανεξάρτητα από το ΝΑΤΟ.

Από τώρα μάλιστα έχει συμφωνηθεί ότι ο στρατός της Ε.Ε. θα είναι έτοιμος να δράσει αυτόνομα σε περιπτώσεις που το ΝΑΤΟ δεν θα είναι διατεθειμένο να εμπλακεί.

http://www.i-gata.gr/wp-content/uploads/2016/11/eu-army-brussels-strasbourg-defence-734711.jpg

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί αποφάσισαν να εγγυηθούν από τώρα 470 εκατ. ευρώ κάθε έτος για την χρηματοδότηση της δημιουργίας αυτού του πανευρωπαϊκού στρατού, μαζί με τις δυνάμεις «Ταχείας αντίδρασης» που θα αποτελούν τους αμυντικούς βραχίονες των Βρυξελλών.

Όπως πρότειναν, θα αφιερώνεται το δύο τοις εκατό του συνολικού ΑΕΠ της ένωσης για την άμυνα, με την ίδρυση πολυεθνικών δυνάμεων, ενώ οι Βρυξέλλες θα αποφασίζουν για την σχεδίαση των επιχειρήσεων, την διαχείριση κρίσεων και θα δίνουν εντολή για δράση όπου το ΝΑΤΟ δεν είναι διατεθειμένος να το πράξει.

Οι ευρωβουλευτές αποφάσισαν να επιδιώξουν την από κοινού αγορά οπλικών συστημάτων, ευνοώντας την ευρωπαϊκή βιομηχανία (δηλαδή, κύρια τη Γερμανία και τη Γαλλία) για όλους τους τύπους των συστημάτων που απαιτούνται.

Το ψήφισμα κάλεσε επίσης το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να υλοποιήσει τη δημιουργία της «κοινής αμυντικής πολιτικής της Ένωσης και την παροχή πρόσθετων οικονομικών πόρων διασφάλισης της εφαρμογής της».

http://www.i-gata.gr/wp-content/uploads/2016/11/EU-729162.jpg
The EU army is happening after MEPs decided to plough


Μάλιστα θέλουν να υποχρεώσουν και τη Βρετανία να συμμετάσχει σε αυτό το πρόγραμμα. Αν συμφωνήσει η Βρετανία δεν θα αναγκαστεί μόνο να πληρώσει τον λογαριασμό, επειδή είναι χρονοδιαγράμματος πριν από την ενεργοποίηση του άρθρου 50, αλλά θα πρέπει επίσης να έχει νόμιμη συμμετοχή σε αυτό.

Η ΕΕ (δηλαδή η Γερμανία) γιορτάζει τη νίκη υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση της ασφάλειας στην Ευρώπη και γύρω έχει επιδεινωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, λόγω των προκλήσεων, όπως η τρομοκρατία, τις απειλές στον κυβερνοχώρο και την ενεργειακή ανασφάλεια.


ΠΗΓΗ 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...