Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Ο ήρωας πιλότος της μοιραίας πτήσης που φέρεται να ξεφορτώθηκε καύσιμα πριν την πτώση


Ο Alfredo Bocanegra φρόντισε να αποφευχθεί η έκρηξη, σύμφωνα με αναφορές τοπικών ΜΜΕ


Το εγκώμιο του πιλότου της μοιραίας πτήσης που κατέπεσε στην Κολομβία πλέκουν τοπικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με αναφορές, ο πιλότος Miquel Quiroga κατόρθωσε να ξεφορτωθεί καύσιμα πριν την πτώση του αεροπλάνου προκειμένου να μη σημειωθεί έκρηξη μετά την πτώση και να σωθούν ει δυνατόν ορισμένες ζωές.

Εάν το γεγονός αυτό αποδειχθεί αληθινό, οι επιζώντες ενδεχομένως να οφείλουν τη ζωή τους στις ενέργειες του πιλότου πριν την πτώση του σκάφους.

Ασαφή παραμένουν, ωστόσο, τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος κοντά στη Μεντεγίν, στη βορειοδυτική Κολομβία. Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι υπήρξε αναφορά για βλάβη στα ηλεκτρικά κυκλώματα. λίγο πριν το αεροπλάνο εξαφανιστεί από τα ραντάρ.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Κολομβίας, Alfredo Bocanegra, δήλωσε ότι οι αρχές εξετάζουν την πιθανότητα το αεροπλάνο να είχε ξεμείνει από καύσιμα 5 λεπτά πριν την προβλεπόμενη προσγείωση στο αεροδρόμιο Jose Maria Cordova, έξω από την πόλη Μεντεγίν. Την εκδοχή αυτή φέρεται να υποστήριξε ένας εκ των διασωθέντων, όπως μετέδωσε η βρετανική Telegraph.

Σε κάθε περίπτωση, στη δημοσιότητα έχουν βγει φωτογραφίες του πιλότου Miquel Quiroga, σε μία εκ των οποίων μάλιστα απεικονίζεται μαζί με ποδοσφαιριστές πριν την απογείωση του αεροσκάφους.

phtpilt1
phtpilt2ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...