Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Το Ντάργουιν της Βόρειας Αμερικής


Το Ντάργουιν της Βόρειας Αμερικής – Οι μυστηριώδεις αρχιτέκτονες δομές που έγιναν γνωστές ως «mound builders».
Η αμερικανική ενδοχώρα ήταν κάποτε διάστικτη από χιλιάδες τελετουργικά και αναχώματα. Έχουν δημιουργηθεί σε μια μεγάλη περιοχή που εκτεινόταν από την περιοχή των Μεγάλων Λιμνών προς τον Κόλπο του Μεξικού και από τον ποταμό Μισισίπι έως τα Απαλάχια Όρη.
Όταν οι Ευρωπαίοι έφτασαν για πρώτη φορά στην Αμερική ανακάλυψαν ότι οι ντόπιοι δεν είχαν καμία γνώση της καταγωγής τους, νόμιζαν ότι κάποιος χαμένος πολιτισμός που δεν σχετίζονταν με τους Ιθαγενείς Αμερικανούς ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία τους, επειδή υποτίθεται ότι ήταν απολίτιστοι και πάρα πολύ απλοί για να δημιουργήσουν αυτά τα μνημεία.
Αυτές οι μυστηριώδεις αρχιτέκτονες δομές έγιναν γνωστές απλά ως «mound builders».

Ο άνθρωπος Ανάχωμα στο Baraboo, Wisconsin
Ο άνθρωπος Ανάχωμα στο Baraboo, Wisconsin

Εικασίες σχετικά με αυτόν τον άγνωστο πολιτισμό έδωσαν αφορμή για πολλές θεωρίες. όπως για τη «χαμένη φυλή από το Ισραήλ» που ήρθε στην Αμερική και έχτισε αυτά τα αναχώματα, ως και για ανθρώπους από την Ατλαντίδα. Είναι πλέον αποδεκτό σε μεγάλο βαθμό ότι οι οικοδόμοι των αναχωμάτων δεν ήταν άλλοι από τους προγόνους των σημερινών Αμερικανικών φυλών Native που έζησαν πριν από καιρό και έχουν ξεχαστεί τα πάντα γι ‘αυτούς.

Η αρχαιολογική έρευνα δείχνει ότι τα αναχώματα χτίστηκαν από πολλές διαφορετικές κοινωνίες που ζούσαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, που εκτεινόταν από το 3500 π.Χ. έως περίπου 1000 μ.Χ.. Μερικοί από αυτούς ήταν κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες και άλλοι ήταν αγρότες. Τα αναχώματα χτίστηκαν για διαφορετικούς σκοπούς, και είχαν διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, που ήταν με επίπεδες κορυφές πυραμίδες και κωνικές ή γραμμικές δομές.

Μερικοί ήταν ομοίωμα αναχώματα χτίστηκαν για να μοιάζουν με τα σχήματα των ζώων και άλλα είχαν ανθρώπινες μορφές. Το πιο διάσημο ανάχωμα ομοίωμα είναι το Ανάχωμα φίδι στο νότιο Οχάιο, που μοιάζει με ένα κουλουριασμένο φίδι μήκους άνω των 400 μέτρων. Ένα άλλο ανάχωμα βρίσκεται στο Baraboo, του Wisconsin, έχει τη μορφή ενός ανθρώπου και μετρά σε μήκος 65 μέτρα.
Εκτιμάται ότι πάνω από το 75% των αναχωμάτων έχουν σβηστεί από αγρότες οι οποίοι τα θεωρούσαν απλώς προσκρούσεις στο χώρο και εμπόδια για την καλλιέργεια. Τα αναχώματα που παραμένουν σήμερα προστατεύονται, και είναι εισηγμένα στο Εθνικό Μητρώο των ιστορικών τόπων.

man-mound
Ο άνθρωπος Ανάχωμα στο Baraboo
Ανάχωμα Πουλί, στη νότια όχθη της λίμνης του διαβόλου, Wisconsin
Ανάχωμα Πουλί, στη νότια όχθη της λίμνης του διαβόλου, Wisconsin
Ανάχωμα σε σχήμα φιδιού στο νότιο Οχάιο
Ανάχωμα σε σχήμα φιδιού στο νότιο Οχάιο
Ανάχωμα σε σχήμα φιδιού στο νότιο Οχάιο
Ανάχωμα σε σχήμα φιδιού στο νότιο Οχάιο
Στα 19 μέτρα, ο Τάφος Creek Ανάχωμα στην κοιλάδα του Ποταμού Οχάιο στη Δυτική Βιρτζίνια είναι ένα από τα μεγαλύτερα αναχώματα ταφή κωνικού τύπου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο 19 μέτρων, ο Τάφος Ανάχωμα στην κοιλάδα του Ποταμού Οχάιο στη Δυτική Βιρτζίνια –  
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα αναχώματα ταφής κωνικού τύπου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μοναχοί ανάχωμα, κοντά στο Collinsville, Ιλινόις, είναι η μεγαλύτερη προ-Κολομβιανή πρόχωμα στην Αμερική και η μεγαλύτερη πυραμίδα βόρεια της Mesoamerica.
Το ανάχωμα, κοντά στο Collinsville του Ιλινόις, είναι το μεγαλύτερο προ-Κολομβιανό 
πρόχωμα στην Αμερική.
Το ανάχωμα, κοντά στο Collinsville, Ιλινόις
Το ανάχωμα, κοντά στο Collinsville, Ιλινόις


© Αποκάλυψη
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...