Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Σνόμπαραν την σύνοδο για Τραμπ οι υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας - Βρετανίας


Ευρωπαίοι ηγέτες... όπως λέμε τσούλες των τοκογλύφων. Ετοιμάστηκαν να επιτεθούν μαζικά στον Trump. Ως γνωστόν... όταν η Δημοκρατία δεν φέρνει τα αποτελέσματα που τους βολεύουν ...δεν έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό να επιβάλλουν δια της βίας τις επιθυμίες των τοκογλύφων.

Γράφει "IEFIMERIDA" σε σχετικό της άρθρο:Ρήγμα στην ενιαία στάση της ΕΕ προκάλεσε η άρνηση των υπουργών Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας να λάβουν μέρος στην έκτακτη σύνοδο των ομολόγων τους των «28».

Την έκτακτη σύνοδο είχε συγκαλέσει το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες, ώστε να υπάρξει μια πρώτη συλλογική αντίδραση στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.
Ο Μπόρις Τζόνσον, υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, απέχει δηλώνοντας ότι η συνεδρίαση αποπνέει έναν αέρα «πανικού», ενώ ο ομόλογός του της Γαλλίας, Ζαν Μαρκ - Ερό, προτίμησε να μείνει στο Παρίσι και να συναντηθεί με τον νέο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.
Ο δε υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πέτερ Σγιάρτο, εκ μέρους της μόνης ευρωπαϊκής κυβέρνησης που είχε λάβει ανοικτά θέση υπέρ του κ. Τραμπ πριν τις εκλογές, μποϊκόταρε επίσης τη σύνοδο, χαρακτηρίζοντας τις αντιδράσεις πολλών Ευρωπαίων ηγετών «υστερικές».

Οι 28 υπουργοί Εξωτερικών θα συναντηθούν, ωστόσο, κανονικά στην τακτική σύνοδό τους, τη Δευτέρα.


antizitro.blogspot.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...