Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Η Ευρώπη γνωρίζει την τουρκική βαρβαρότητα - Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο Αυστριακός ΥΠΕΞ μετά την επίθεση στον Ερντογάν

http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4xNTAuMC40L3B0d2VibC9maWxlcy8xLzIwMTYvMTEvMDEva3VyeiBlcmRvZy5qcGc%3d&t=0&w=820&h=457&a=Center
«Ρουτίνα» χαρακτηρίζει τις απειλές ο Κουρτς

«Όταν σε δω θα σου χώσω το μαχαίρι στο λαιμό για να μην ξαναμιλήσεις», έγραψε ένας… ψύχραιμος χρήστης του Facebook μετά τα σχόλια του Σεμπάστιαν Κουρτς για την επαναφορά της θανατικής ποινής
Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, έπειτα από την κριτική που άσκησε στην τουρκική κυβέρνηση σχετικά με το ενδεχόμενο επαναφοράς της θανατικής ποινής.
Η αντιπαράθεση μεταξύ Αυστρίας και Τουρκίας, η οποία έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες, εξακολουθεί να βρίσκεται στα ύψη, με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών να προειδοποιεί την Άγκυρα πως δεν θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να χαρακτηρίζει «απολύτως απαράδεκτη» την υιοθέτηση της εσχάτης των ποινών.
Την περασμένη Κυριακή, μάλιστα, ο Κουρτς τόνισε πως οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ κατέστησαν σαφές πως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος η θανατική ποινή δεν είναι συμβατή με την συμμετοχή στην ΕΕ, προειδοποιώντας: «Όποιος εισάγει την θανατική ποινή, κλείνει την πόρτα στην ΕΕ».
Μετά, λοιπόν, την τελευταία τοποθέτησή του ο νεαρός υπουργός λαμβάνει σειρά υβριστικών και απειλητικών μηνυμάτων σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung.
«Υπάρχει ένα πραγματικό όργιο μίσους κατά του υπουργού Εξωτερικών -η πιο άγρια εξύβριση, προσβολές και απειλές θανάτου. Στο Facebook ένας Τούρκος απείλησε να του καρφώσει ένα μαχαίρι στο λαιμό», ανέφερε το δημοσίευμα.
Ο Κουρτς στο λογαριασμό του στο δημοφιλή τόπο κοινωνικής δικτύωσης έγραψε: «Ο πρόεδρος Ερντογάν παρουσίασε και πάλι σχέδια για την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία. Η θανατική ποινή είναι μία βάρβαρη μορφή ποινής, η οποία ξεκάθαρα έρχεται σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αξίες. Όποιος εντάσσει τη θανατική ποινή, κλείνει την πόρτα στην ΕΕ».
Χρήστης, λοιπόν, του Facebook σχολίασε: «Δεν είμαι υποστηρικτής του Ερντογάν, αλλά ο τρόπος με τον οποίο παρασύρεις το χώρα μου στη λάσπη με κάνει να εκφράζω μίσος και να είμαι επιθετικός. Όταν σε δω θα σου χώσω ένα μαχαίρι στο λαιμό ώστε να μην μιλήσεις ποτέ ξανά έτσι».
Ο Κουρτς σε δηλώσεις του στην εφημερίδα εξήγησε πως οι υπηρεσίες πληροφοριών διενεργούν έρευνα σχετικά με την απειλή και συμπλήρωσε πως διατηρεί την ψυχραιμία του καθώς «οι προσβολές και οι απειλές έχουν γίνει ρουτίνα».
Όλα αυτά, ενώ ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος της Τουρκίας (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, λέει «ναι» στην επαναφορά της θανατικής ποινής.
Ο Μπαχτσελί μιλώντας σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του εξήγησε πως το κόμμα του θα στηρίξει την απόφαση της κυβέρνησης, επισημαίνοντας: «Το MHP θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο αν η πρόταση για την επαναφορά της θανατικής ποινής για τέτοια εγκλήματα υποβληθεί στη βουλή».

Πρώτο Θέμα


infognomonpolitics 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...