Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Στη δημοσιότητα τα ονόματα εταιρειών που εξάγουν φάρμακα σε έλλειψη


Σύσκεψη για το πρόβλημα με πρωτοβουλία του ΠΦΣ


Στη δημοσιότητα θα δίδονται σε λίγο καιρό τα ονόματα των εταιρειών, των φαρμακαποθηκών και των φαρμακείων που εξάγουν φάρμακα στο εξωτερικό τη στιγμή που παρουσιάζουν έλλειψη στην Ελλάδα, όπως προειδοποίησε η πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ). Εκτός από τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, θα επιβληθούν και ποινές.

Όπως διαβεβαίωσε η πρόεδρος του ΕΟΦ, Αικατερίνη Αντωνίου, ο Οργανισμός έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τις ποσότητες φαρμάκων που εισάγονται, αλλά και διατίθενται στην ελληνική αγορά.

Ήδη ο ΕΟΦ έχει τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως υπάρχουν φαρμακαποθήκες που αποκλειστικά και μόνο εξάγουν φάρμακα χωρίς άλλη οικονομική δραστηριότητα στο εσωτερικό.

Για το μείζον πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Όπως αναφέρει ο ΠΦΣ, «η κατάσταση μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες, λόγω των ελλείψεων παιδικών εμβολίων, όπως για παράδειγμα για την ηπατίτιδα Β σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός προσφύγων».

Σε ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ τόνιζε ότι η πρόσφατη εγκύκλιος του ΕΟΦ για απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών, όσον αφορά κυρίως τα εμβόλια, είναι μεν ένα μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά το πρόβλημα ξεκινά από την μη έγκαιρη διασταύρωση των ποσοτήτων που εισάγουν και που διαθέτουν οι εταιρείες στην ελληνική αγορά.
news.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...