Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Επιχείρηση των ΜΑΤ στον Βοτανικό -Εκκένωθηκε ο χώρος του τεμένους

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/botanikos-708.jpg?itok=DhzRIOO-

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επιχείρηση των ΜΑΤ για να εκκενωθεί από τους καταληψίες ο χώρος που προορίζεται για την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στην περιοχή και είχαν ζητήσει από τους καταληψίες να απομακρυνθούν άμεσα.

Τελικά η αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες θα φυλάσσουν τον χώρο επί 24ώρου βάσεως.

Η κατάληψη πραγματοποιούνταν από έναν σύλλογο που φέρεται να είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης τεμένους στον Βοτανικό, και ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευματα αποκαλούσε τον χώρο «hotspot για Έλληνες». Την κατάληψη υποστήριζαν άτομα που ήταν ντυμένα με στολές παραλλαγής και ζητούσαν τα στοιχεία όσων επιχειρούσαν να προσεγγίσουν τον χώρο.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες ο δήμαρχος Αθηναίων με παρέμβασή του είχε ζητήσει από την κεντρική διοίκηση «να κάνει το καθήκον της». «Το μουσουλμανικό τέμενος πρέπει να κατασκευαστεί το συντομότερο δυνατό. Η θρησκευτική λατρεία σε συνθήκες αξιοπρέπειας είναι συνταγματικό δικαίωμα, νόμος του κράτους και διεθνής υποχρέωση της χώρας», είχε δηλώσει ο κ. Καμίνης.


Πηγή
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...