Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

Έλεος! Σε ποιον Θεό πιστεύουν και σε τι Κράτος ζούμε; Όταν η Εφορία ξεσπά στους αδύναμους…


Είναι από τις περιπτώσεις που το Κράτος πραγματικά δείχνει την αναλγησία του… Και εξαντλεί κάθε του αυστηρότητα μένοντας στο γράμμα του Νόμου ξεσπώντας πάνω στους αδύναμους: Και εν προκειμένω σε μια ανάπηρη κοπελίτσα (… που αν μη τι άλλο το κορίτσι παντρεύτηκε πρόσφατα και κατάφερε να χαμογελάσει μετά από χρόνια) και στην ηλικιωμένη γιαγιά της που έχει τα κουράγια να γυρίζει από δημόσια υπηρεσία σε δημόσια υπηρεσία για να βρει το δίκιο της … που κατά την άποψή μου είναι βουνό.

Αλλά ας σας θυμίσω και πάλι την υπόθεση που είχα αναρτήσει εδώ στο ignomisou.gr στα τέλη Απριλίου και που απλά πρέπει να σας πω ότι τόσους μήνες μετά, παρά τις διαρκείς προσπάθειες της οικογένειας και τις υποσχέσεις που έχει πάρει ότι θα λυθεί το θέμα … βρισκόμαστε πάλι στο σημείο μηδέν.. Διαβάστε και ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί «Χαίρε Κράτος Ανάλγητο»!!

«Η ίδια δεν δημοσιοποιεί το πρόβλημά της, καθότι και περήφανος άνθρωπος, αλλά εγώ που ζω από κοντά καθημερινά τις αγωνίες της και την αίσθηση της αδικίας που νοιώθει, δεν μπορώ να μείνω αμέτοχος για αυτό και παίρνω το θάρρος να γράψω στο www.ignomisou.gr. Λέγομαι Ευ. Γιοκ. και ο λόγος για την Αν. Κατ. που είχε αυτοκινητικό ατύχημα και μάλιστα με ευθύνη του Δημοσίου, καθώς έπεσε από δρόμο όπου το στηθαίο δεν είχε επισκευαστεί έμεινε ανάπηρη και μάλιστα κέρδισε την σχετική δικαστική διαμάχη και έλαβε αποζημίωση. Όσο παρέμενε στο νοσοκομείο έχασε κάποιες προθεσμίες σε φορολογικές της υποχρεώσεις ..

Αποτέλεσμα; Η ΔΟΥ Ν. Ηρακλείου στην οποία ανήκε της επέβαλλε πρόστιμο 7.000 ευρώ.. Μετά το ατύχημα άλλαξε ΔΟΥ καθώς μετακόμισε λόγω της κατάστασής της στον Αγ. Στέφανο και εντάχθηκε στην ΔΟΥ Ν. Κηφισιάς.
Εκεί έκανε αίτημα να της διαγραφεί το πρόστιμο, λόγω του ατυχήματός της που δεν χρειάστηκε και πολύ να το αποδείξει καθώς πέρα από την εικόνα της ίδιας υπήρχαν και τα σχετικά έγγραφα νοσηλείας, καταγραφής του συμβάντος, δικαστικές αποφάσεις .. και και .. και ..
Και ενώ στην Κηφισιά ετοίμαζαν το σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα για διαγραφή του προστίμου… από το Νέο Ηράκλειο (την εφορία που επέβαλλε το πρόστιμο και ανήκε πριν την μετακόμισή της η Αν.) έθεσαν βέτο!!

Με άλλα λόγια η ΔΟΥ Νέου Ηράκλειου αρνείται να διαγράψει το πρόστιμο που επέβαλλε σε μια κοπέλα που δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της επειδή είχε σοβαρό ατύχημα που την άφησε ανάπηρη! Έλεος! Σε ποιον Θεό πιστεύουν; Για μερικά χιλιάρικα ή το μπόνους τους (δεν ξέρω για ποιο λόγο το κάνουν) τιμωρούν τους ανθρώπους που για λόγους ανωτέρας βίας (και τι λόγοι στην συγκεκριμένη περίπτωση… το κορίτσι καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι) δεν πλήρωσαν μία ή δύο δόσεις στην Εφορία;; Ντροπή τους.. Ντροπή και στον υπουργό που τους εποπτεύει! Κράτος ανάλγητο .. Και από ότι μαθαίνω το Νέο Ηράκλειο, προφανώς για κάποιο βίτσιο του προϊσταμένου ή του αρμόδιου υπαλλήλου έχει μπλοκάρει ουκ ολίγα τέτοια αιτήματα με προφανή αδυναμία του φορολογούμενου, φέρνοντας σε δυσχερή θέση ακόμη και το ίδιο το υπουργείο που βλέπει εκατοντάδες δυστυχείς με ανάλογες υποθέσεις φορολογουμένους να γίνονται έρμαιο στα χέρια ενός συγκεκριμένου υπαλλήλου !!!
Η μητέρα και η γιαγιά της 23χρονης έφτασε μέχρι και τον υπουργό και λύση ακόμη δεν έχει δοθεί !! Ευχαριστώ το www.ignomisou.gr που μου έδωσε το βήμα να περιγράψω την περίπτωση αυτή που τόσο με έχει στενοχωρήσει.. Αλήθεια.. σε τι Κράτος ζούμε;»


ignomisou.gr 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...