Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

«Σχέδιο β» από τη Μόσχα: Πρώτη συνάντηση Χεζμπολάχ - Ρώσων στο Χαλέπι. Έντονες αντιδράσεις από το Ισραήλ


Στην πόλη του Χαλεπίου συναντήθηκαν επίσημα οι διοικητές της Χεζμπολάχ με ανώτατους αξιωματικούς του ρωσικού στρατού στη Συρία.

Η συνάντηση ήρθε μετά από αίτημα της Μόσχας και προκλήθηκε από την μεγάλη παρουσία μαχητών της Χεζμπολάχ στη μάχη του Χαλεπίου, έχοντας σκοπό να οδηγήσει σε «μόνιμους διαύλους επικοινωνίας» στην Συρία.

Η Μόσχα έχει βάλει σε εφαρμογή ένα «σχέδιο β» για το πώς θα επιτύχει την διείσδυση ομάδων ενόπλων μέσα στην πόλη του Χαλεπίου, καθώς και τη μεταφορά υλικοτεχνικών μέσων και συστημάτων , σε μια προσπάθεια να κερδίσει τη μάχη της πολιορκίας των ανατολικών συνοικιών» .

Καλό για τη Ρωσία είναι η μαζική παρουσία ενόπλων σωμάτων της Χεζμπολάχ, τα οποία θα αποτελέσουν το πρώτο κύμα της επίθεσης, έτοιμα να απωθήσουν τυχόν αντεπίθεση των τζιχαντιστών , ενώ στη συνέχεια θα συνεισφέρουν στον έλεγχο επιλεγμένων σημείων .

Το Κρεμλίνο αποφάσισε να διακόψει τις πτήσεις αεροσκαφών πάνω από την πόλη του Χαλεπίου, περιορίζοντας την αποτελεσματικότητα της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας , ενώ ζήτησε για πρώτη φορά να συναντηθεί με τους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ στο Χαλέπι μέσω κοινών στρατιωτικών διαύλων, για να επιτύχει το τελικό αποτέλεσμα της «εισβολής στην περιοχή Abu Omar Sracb ».

Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Χαλεπίου είναι η «πρώτη επίσημη και άμεση». Η ανταλλαγή των πληροφοριών έγινε με την παρουσία συντονιστών αξιωματικών του συριακού στρατού και των Ιρανών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ανώτατοι Ρώσοι αξιωματικοί, οι οποίοι επαίνεσαν την οργάνωση, την μαχητικότητα και την αποτελεσματικότητα των μελών της Χεζμπολάχ , ειδικά στην μάχη στην περιοχή Bmizzathm.

Οι Ρώσοι ζήτησαν σχέδια της πόλης και στρατιωτικές λεπτομέρειες, και τόνισαν στον εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ, ότι αποφασίστηκε να υιοθετήσουν τον τρόπο που μάχονται οι μαχητές της οργάνωσης από τα ρωσικά στρατιωτικά σώματα.

Αντίδραση όπως αναμένονταν ήρθε από το Ισραήλ. Στο πλαίσιο αυτό, αξίζει να σημειωθούν οι δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας του ισραηλινού κοινοβουλίου (Κνεσέτ), Avi Dichter, μετά την επίσκεψή του στη Μόσχα.

Ο ίδιος κατέστησε σαφές στην ρωσική πλευρά την έντονη διαφωνία του με την Μόσχα σε ό, τι αφορά τη συμμετοχή της Χεζμπολάχ στον συριακό πόλεμο .

Ο Dichter είπε σε μια συνέντευξη του σε εβραϊκή ιστοσελίδα ότι «η ρωσική πλευρά είναι σε αντίθεση με το Ισραήλ παίρνοντας την θέση των εχθρών του, ειδικά λόγω της σχέσης της Μόσχας με το Ιράν και την Χεζμπολάχ».


https://youtu.be/8NQ-31s1LYY


https://youtu.be/14Qc8TMlJ44pentapostagma
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...